Відпочивати на природі – одне задоволення! А замариноване м'ясо та ароматний, соковитий шашлик з нього – тільки додасть вам настрою та приємних спогадів! Уявіть – ви перед палаючим багаттям, біля вас – кращі друзі чи родина та смак чудової м’ясної страви – від якої не відмовиться жоден з присутніх. Що може бути краще?
Якщо трішки повернутись історію, то першими шашлики готувати кочівники з Євразії, однак хто був винахідником цієї страви – достеменно невідомо.
Існує безліч способів, як приготувати шашлик. Найпопулярніші з них – маринад в майонезі, оцті, вині чи мінеральній воді. Однак ми пропонуємо вам особливий варіант рецепту – маринад з кефіру, який зробить ваш шашлик неймовірно ніжним та соковитим. Спробуйте – ви не пошкодуєте!
Кефірний маринад зробить страву м'якою та пікантною. Особливо він стане у пригоді тим, у кого в родині є маленькі дітки. Приправи не будуть надто гострими, а м'ясо буде дуже ніжним.
Інгредієнти:
свиняча шийка:1,5-кг;
кефір:500-мл;
цукрова пудра:1-ч.л;
цибуля:6-шт;
сіль:1,5-ч.л;
перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Охолоджену свинину промити та нарізати на невеликі шматочки. Їх потрібно покласти в скляний чи емальований посуд. До речі, правильно вибраний посуд – це вже половина справи! Інтернет магазин посуди бергофф пропонує величезний асортимент посуду, у тому числі і такого, у якому буде зручно готувати ваші улюблені шашлички!
2. Половину цибулі необхідно натерти на тертці і змішати з м’ясом.
3. Ретельно перемішати, посолити та поперчити.
3. Влити кефір в м'ясо, знову перемішати. Слідкувати, щоб м'ясо добре всотувало кефір, однак не плавало в ньому. Додати цукрову пудру, перемішати.
4. Цибулю, що залишилась, нарізати кільцями і покласти зверху на м'ясо. Накрити кришкою.
5. Якщо ви ставите маринад в холодильник – потрібно зачекати близько десяти-дванадцяти годин. Якщо залишити м'ясо при кімнатній температурі – це займе лише 3-4години.
6. Замариноване м'ясо населяти на шампура разом із цибулею.
7. М'ясо необхідно періодично повертати. А щоб шашлик не вийшов жорстким – поливайте його вином, пивом, квасом чи водою. Так можна уникнути підгоряння та сухості готової страви.
Кефірний маринад – це дійсно чудовий варіант для приготування шашлику. Кефір не зробить м'ясо кислим, він не висушує його, як лимонний сік чи оцет. Якщо ви оберете саме цей рецепт – ваш шашлик вийде соковитим та ніжним. Ще одна порада – солити можна шашлик безпосередньо перед населянням на шампура, тоді він ще більше соковитим.
Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Закуски, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних гарячих та холодних закусок!
Смачного!