- 1. Намочити 20 г. сушених грибів в 300 мл. води.
- 2. Копчене сало порізати та стопити.
- Перелік продуктів:
- витрати продуктів на 4 порції:
- - сало копчене: 20 г.;
- - свинина: 500 г.;
- - гриби сушені: 20 г.;
- - цибуля: 140 г.;
- - смалець: 16 г.;
- - томат-пюре: 30 г;
- - вершки 18%: 100 г.;
- - вивар з грибів: 50 г.;
- - вода: 300 г.;
- - сіль: до смаку;
- - перець червоний мелений солодкий: 5 г (1 ч.л.).
- - чорний перець, сіль;
- - пахучий перець: 4 горошини;
- - лавровий лист: 1.
- на гарнір:
- - галушки.
3. На топленому копченому салі посмажити до пів готовності різану кубиками свинину.
4. 140 г. цибулі посмажити на 16 г. смальцю.
5. Мочені гриби промити перед відварюванням, відварити у юшці в якій відмочувались. Відварені гриби відцідити. Грибну юшку ще раз процідити крізь серветку.
6. Варені гриби дрібно порізати.

8. Подавати з галушками можна з кукурудзяними.
Смачного:)
Тушена свинина з грибами - рецепт. Покрокове приготування з фото. Закарпатська кухня.
Джерело: Закарпатська народна кухня. - Ужгород: ВАТ "Видавництво "Закарпаття", 2003. - 288с.: іл.