Інгредієнти:
0,5 л кефіру
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. л. борошна
1 ст. л. цукру
0,5 ч.л. солі
1 ч. л. соди
олія
Приготування:
У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
Додаємо яйце (якщо велике - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
Кладемо борошно (приблизно 1,5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як хороша густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто).
Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварена»).
Додаємо 1-2 ст. л. олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готово.
Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді ( перед випіканням змащувати сковороду олією, незалежно від того, чи є в тісті масло чи ні).