Голубці у сметанно - томатному соусі


Інгедієнти:


Капуста свіжа — 1 головка.

Сметана — 1,5 склянки .

Борошно — 1 ст. ложка .

Томат-паста — 2 ст. ложки.

Масло вершкове — 2 ст.ложки.

Цукор, сіль — на смак.

Для фаршу:

Свинина — 300 г

Рис — 2 склянки

Цибуля ріпчаста — 3-4 головки

Зелень петрушки

Сіль, перець — на смак

Приготування:

Із капусти вирізати качан так, щоб листки не розсипалися. Покласти її в каструлю з підсоленим окропом і варити на слабкому вогні до напівготовності. Потім вийняти капусту, охолодити, розібрати на листки і зрізати з них прожилки. На кожен листок покласти фарш і загорнути конвертом.

Голубці скласти у вистелену капустяним листям каструлю, залити підсоленим окропом на чверть посудини, накрити капустяним лист­ком і варити на слабкому вогні 40 хвилин. Влити сметану, розміша­ну з підсмаженим на маслі борошном і томатом, заправити цукром, сіллю і поставити в жарильну шафу на 10-20 хвилин.

Приготування фаршу: рис перебрати, промити, залити киплячою водою у співвідношенні 1:2 і проварити до напівготовності. М'ясо дрібно нарізати й обсмажити з додаванням цибулі, поки вона зарум'яниться. Змішати м'ясо з підготовленим рисом, додати нарізану зелень петрушки, сіль, перець і вимішати



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.