Інгедієнти:
Капуста свіжа — 1 головка.
Сметана — 1,5 склянки .
Борошно — 1 ст. ложка .
Томат-паста — 2 ст. ложки.
Масло вершкове — 2 ст.ложки.
Цукор, сіль — на смак.
Для фаршу:
Свинина — 300 г
Рис — 2 склянки
Цибуля ріпчаста — 3-4 головки
Зелень петрушки
Сіль, перець — на смак
Приготування:
Із капусти вирізати качан так, щоб листки не розсипалися. Покласти її в каструлю з підсоленим окропом і варити на слабкому вогні до напівготовності. Потім вийняти капусту, охолодити, розібрати на листки і зрізати з них прожилки. На кожен листок покласти фарш і загорнути конвертом.
Голубці скласти у вистелену капустяним листям каструлю, залити підсоленим окропом на чверть посудини, накрити капустяним листком і варити на слабкому вогні 40 хвилин. Влити сметану, розмішану з підсмаженим на маслі борошном і томатом, заправити цукром, сіллю і поставити в жарильну шафу на 10-20 хвилин.
Приготування фаршу: рис перебрати, промити, залити киплячою водою у співвідношенні 1:2 і проварити до напівготовності. М'ясо дрібно нарізати й обсмажити з додаванням цибулі, поки вона зарум'яниться. Змішати м'ясо з підготовленим рисом, додати нарізану зелень петрушки, сіль, перець і вимішати