Домашній яблучний компот – це неймовірно смачно і дуже корисно. У холодний зимовий день такий напій подарує приємні і теплі емоції. У цій статті ми пропонуємо вам декілька простих рецептів заготовки компоту з яблук на зиму.
center>
Компот з яблук на зиму
Завдяки тому, що яблука добре поєднуються не тільки з більшістю ягід і фруктів, але і з прянощами, чашка теплого узвару зимовим вечором цілком може стати безалкогольної альтернативою глінтвейну. Кидайте очищені плоди в каструлю, заливайте водою, проваріть кілька хвилин і готово! Простіше не придумаєш, чи не так?
КОМПОТ З ЯБЛУК І ГРУШ НА ЗИМУ
Інгредієнти:
яблука — 1,8 кг;
груші — 1,2 кг;
вода — 4 л;
лимони — 2 шт.;
кориця — 4 палички;
гвоздика — 8-12 бутонів;
цукровий пісок — за смаком.
Приготування
З вимитих плодів виріжте серцевину і розділіть їх на великі часточки. На дно трьох банок місткістю близько літра викладіть кружечки лимона, корицю і гвоздику. Поверх цитрусів і прянощів розмістіть порції яблучно-грушевої суміші.
У воді розчиніть цукор-пісок і доведіть сироп до кипіння. Залийте в банки гарячий сироп і розставте їх в наповненій водою каструлі, накривши кришкою. Прокип’ятіть банки з яблучним компотом 7 хвилин і загорніть їх.