Зізнаюся чесно, рецепт підглянув на кухарчуком (автор Міс), там все було докладно описано і з чудесними фотографіями. Я теж спробував описати кожен крок і зробити красиві картинки. Вдалося чи ні – не знаю, судити вам, дорогі читачі, пишіть свої відгуки в коментарях.
Як приготувати сирний десерт
Як, як – звичайно, берете:
Необхідні для сирного десерту продукти
300 г сиру, найкраще, звичайно, домашнього;
400 г сметанки;
стакан цукру (200 мл);
пакетик желатину (25 г);
порошок какао – 4 столових ложки;
шматочок шоколаду для прикраси (можна навіть не шматочок, а шматок – що залишиться все одно зжерти);
А ось, якщо у вас з формою проблеми, то для цього сирного десерту виберіть з сиру і сметани самі нежирні варіанти (замість сметани можна навіть йогурт взяти), цукор теж на ваш розсуд.
Заливаємо желатин теплою кип'яченою водою – стаканчик 100 мл виливаємо і залишаємо желатин набухати.
Фото: Желатин набухає
У сир вивалюємо сметану, висипаємо цукор
Фото: Додаю до сиру цукор і сметану
і добре перемішуємо міксером або кухонним комбайном. Міксер у мене на ладан дихає, але я вже пригледів тут новіші.
Фото: Перемішую міксером
За цей час желатин набух, потрібно поставити посуд з ним на дуже маленький вогонь, і, потроху нагріваючи, постійно перемішувати до повного розчинення.
Фото: Нагріваю желатин
Не потрібно допускати закипання, як тільки розчинився желатин – знімаємо з вогню і охолоджуємо. Я ставлю на серветку і поливаю її холодною водою.
Фото: А тепер остуджую
А сирно – сметанним суміш потрібно навпаки трохи нагріти, щоб була тепла. Коли желатин теж стане теплим, виливаємо його в суміш і добре перемішуємо. Якщо желатин вилити в холодну суміш, він відразу згорнеться і візьметься грудочками.