Запікаємо смачні яблучка



Яблука якраз сьогодні нам і знадобляться. Одеситка Ірина пропонує свій рецепт – яблука, запечені в духовці по-грецьки.

Для цього дивовижного корисного страви нам знадобляться:

яблука соковитих сортів, бажано червоного кольору – 7 штук;
мелені волоські горіхи – 2 столових ложки;
цукор – 2 столових ложки;
коньяк – 1 ст. ложка;
лимонний сік – 2 чайних ложки;
кориця – 1 чайна ложка;
гвоздика – 14 зірочок.

Цей рецепт запечених яблук хороший вже тим, що в ньому є коньяк :) Греки молодці, і в яблука хоч ложечку коньяку да капнули.
Ну ось, яблука добре миємо, трохи зрізаємо верхівку (біля плодоніжки) і за допомогою ножа і ложечки вискребают серцевину (самі кісточки), щоб вийшла порожнину (чашечка). За очищеним ядрам волоських горіхів прокотимося качалкою – вони і роздробив дрібно.
З'єднуємо цукор, горіхи, коньяк, лимонний сік і корицю, добре розмішуємо.
Беремо відповідну форму для запікання, укладаємо в неї щільно один до одного яблука і всередину кожного яблучка заливаємо рівну кількість отриманої суміші.
Шкірку кожного плоду з протилежних сторін наколюємо зубочисткою і встромляє по дві зірочки гвоздики.

Печені яблука в духовці ми будемо заливати ще сиропом. Приступимо до його приготування: змішаємо в склянці води 6 столових ложок цукру, сік половини лимона і додамо одну паличку кориці. Цю суміш підігріваємо і кілька хвилин кип'ятимо.
Яблучка у формі поливаємо зверху Сиропчик і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо до готовності яблук (близько 45 хвилин).
Не поспішайте тріскати, знаю, що смачно і не терпиться, спробуйте такі яблука, запечені в духовці подати з морозивом, незвичайне поєднання смаку, вам повинно ще більше сподобатися.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.