Швидкий компот з аличі
Це найпростіший спосіб приготування компоту, навіть сироп варити не доведеться.
На трилітрову банку потрібно пів літрова баночка стиглої аличі і 1 склянку цукру.
Залежно від кількості аличі простерилізувати необхідну кількість банок, об'ємом 3 літри і кришки.
Заздалегідь поставить воду, щоб закипіла.
Аличу помити, кісточки можна не витягувати і розподілити по банках.
У кожну банку всипати по 1 склянці цукрового піску і залити крутим окропом.
Відразу ж накривати кришками і закочувати.
Поставити банки денцем вгору і гарненько утеплити.
Незважаючи на спрощений спосіб приготування, смак компоту від цього не постраждає. Виходить дуже приємний напій.
Компот з аличі, приготований таким способом, зберігає по максимуму всі корисні властивості цієї ягоди.
У сезон дозрівання аличі можна готувати компот, який вживається відразу.
У каструлю з киплячою водою додати необхідну кількість ягід і цукру, прокип'ятити близько 5 хвилин. У спекотну погоду такий напій чудово втамовує спрагу.
А взимку смачний компот вийде з сушеної аличі. За смаком додається цукор або мед.
Смачного!