Класична лазіння


Класична лазіння - італійське блюдо, яке відрізняється своєю соковитістю і приголомшливим смаком. На сьогоднішній день існує багато різновидів цього чудового блюда - з фаршем, овочами, куркою і грибами, кабачками і т.д., але для тих, хто вирішує приготувати страву в перший раз, все ж краще почати приготування саме з нього.


Інгредієнти для лазаньї


для тіста:
борошно 500 грам;
яйця 5 штук;
олія оливкова 1 ложка чайная;
сіль за смаком.

Для соусу:
молоко 300 мілліграмм;
вершкове масло 40 грам;
борошно 1 столова ложка;
мускатний горіх, спеції за смаком.

Для соусу м'ясного:
яловичий фарш 300 грам;
олія оливкова 2 столові ложкі;
вершкове масло 40 грам;
селера 100 грам;
часник 4 зубчіка;
томатна паста 100 грам;
цибулина;
Морква
червоне вино 1 стакан;
сіль, перець за вашим смаком.

Час готування страви - 120 хвилин.
Калорійність - 500 ккал.

Цей рецепт розрахований на 5 порцій.

Рецепт приготування класичної лазаньї

  1. В першу чергу замішуємо тісто. Для цього необхідно взяти яйця, борошно, оливкова олія і гарненько перемішати, додати за смаком сіль. Коли тісто перестане прилипати до пальців, значить, воно готове і необхідно поставити його на півгодини в тепле місце.
  2. Далі необхідно приступити до підготовки листів лазаньї. Для цього необхідно розділити тісто на шість однакових частин і розкачати їх за допомогою качалки. Після необхідно вирізати прямокутник, приблизно за розмірами він повинен бути як посуд, в якій ви будете готувати саму лазанью.
  3. Наступним етапом буде приготування м'ясного соусу. Часник і цибуля необхідно обсмажувати на вершковому маслі, поки цибуля не буде прозорий. Селера і моркву необхідно нарізати соломкою і додати їх до цибулі і часнику. Гасити це все потрібно приблизно п'ять хвилин.
  4. Далі до овочів необхідно додати фарш і обсмажувати, поки м'ясо не придбає світло-коричневий колір. Як тільки м'ясо придбає потрібний нам колір, додаємо вино і тушкуємо ще 10 хвилин. Після чого додаємо томатну пасту і продовжуємо тушкувати на вогні до 40 хвилин.
  5. Поки начинка гаситься, переходимо до приготування соусу Бешамель. Для цього необхідно обсмажити борошно у вершковому маслі і підігріти молоко, але не доводимо його до кипіння. Після цього молоко вливаємо в сковороду і ретельно все перемішуємо.
  6. Після того як фарш і соус будуть готові, беремо деко і викладаємо на нього лазанью. Спершу кладемо лист тіста, а потім тільки кладемо начинку. На останній лист виливаємо соус і ставимо в духовку.
  7. Випікати потрібно приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів. От і все, страва готова до вживання
.
Смачного!

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.