Варення зі смородини





В цьому році я ділилася з мамою рецептом абрикосового варення з горіхами, а в минулому році вона заготовляла нове варення, смак якого мені дуже сподобався. Сьогодні і я готувала смородинове варення, як мама вчила.

Так ми вже не перший рік ділимося досвідом, як найкращі подруги. Можливо, завдяки цьому я знаю дуже багато смачних рецептів заготовок і інших кулінарних секретів для щоденного і святкового столу. Цікаво, а де ви черпаєте новинки нових страв?

Скажу вам чесно, що смородинове варення буде з апельсинами, зберігаючи свій дивний колір, але з смаком цитрусового фрукта.


Інгредієнти:

— 1 кг смородини;
— 1,5 кг цукру;
— 2 апельсина середнього розміру.


Спосіб приготування смородинового варення.

Смородина для заготовок повинна бути стигла і красива у всіх сенсах цього слова. Видаляємо все сміття зі смородини (плодоніжки, листя та ін.), миємо її під проточною водою.

1.

Смородину пропускаємо через м'ясорубку. Використовуємо дрібну сіточку, щоб варення було однорідним.

2.

Засипаємо смородинове пюре цукром і відправляємо закипати, на повільному вогні, постійно помішуючи.

3.

Апельсини миємо, варимо у воді 10 хвилин, охолодити і перекручуємо через м'ясорубку. Також використовуємо дрібну сіточку в м'ясорубці.

4.

Коли смородинове пюре закипить, додаємо апельсинове пюре, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.

5.

Після цього варення можна розливати по банках. Банки попередньо добре миємо, сушимо і обдаємо оцтом. Оцет струшуємо з банок, а всередину наливаємо варення і закриваємо кришками.

6.

Варення повинне постояти до зими, щоб настоялося. З часом солодка заготівля загусне, так що варення можна буде легко мазати на хлібець.

7.

Буду дуже рада, якщо цей рецепт стане вам у пригоді і сподобається. Я від нього в захваті! Бажаю всім приємного смаку взимку!


Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.