№1.Творожно-фруктовий торт без випічки
Інгредієнти:
сир – 200 г (сир для начинки краще брати високої жирності, причому бажано протерти через сито, щоб у сирному шарі не було крупинок.)
сметана 20% жирності – 500 г
вершкове масло – 180 г
пісочне печиво – 400 г
желатин -30 г
цукровий пісок – 1 склянка
виноград – 500-700 г
волоські горіхи – для прикраси
Приготування:
Розтопіть вершкове масло на водяній бані.
Подрібніть печиво в дрібну крихту до однорідного стану (з допомогою качалки або блендера) і перемішайте з розтопленим маслом. Зачекайте, поки суміш трохи охолоне.
Візьміть форму для торта і викладіть на неї харчову плівку (так простіше діставати торт). На дно форми рівномірним шаром викладіть суміш з масла і печива, утрамбуйте і поставте охолоджуватися в холодильник на 1-2 години.
Желатин залийте склянкою води і залиште набухати на 40-60 хв.
Цукровий пісок, сметану і сир добре збийте з допомогою блендера.
Набряклий желатин поставте на невеликий вогонь і постійно помішуйте до повного розчинення, після дайте йому трохи охолонути.
Влийте розтоплений желатин в сирну масу і добре все перемішайте.
На застиглий холодний корж викладіть шаром виноград і зверху залийте сирним кремом, після поставте в холодильник до повного охолодження, приблизно на 40 хвилин.
Коли торт охолоне, зніміть бортик рознімної форми, акуратно видаліть харчову плівку.
Залишилося прикрасити торт подрібненими горіхами та виноградом.
Інгредієнти:
30 г желатину
4 ст.л. цукру
4 ст.л. какао
1 стакан молока
400 р сметани
250 г маскарпоне
150 мл нежирних вершків
1 склянка цукру
Приготування:
Залити склянкою холодної води 10 г желатину для шоколадного шару. Дати настоятися. Перемішати цукор (4 ст.л.) і какао-порошок (4 ст.л., я брала Несквік).
Коли желатин розбухне, додати в нього цукор з какао. Підігріти, щоб желатин розчинився. Вилити в підготовлену форму (змащену маслом). У мене силіконова форма у вигляді кільця. Поставити в морозилку, щоб застигла суміш хвилин на 20-30.
Желатин (20 г) заливаємо 1 склянку холодного молока. Залишаємо розбухати желатин. Сметану, сир, вершки нежирні і 1 склянку цукру збити до густоти.
Прогріваємо набряклий в молоці желатин і виливаємо в ємність з молочною масою, не вимикаючи міксер, і збиваємо до повного перемішування. Залишаємо хвилин на 10, щоб маса охолола.
Виймаємо з морозилки форму з застиглим шоколадним шаром. Виливаємо зверху білий шар. Ставимо в холодильник до повного застигання. Я ставила на ніч.
Перевертаємо Форму і починаємо вивертати навиворіт, торт ″Пташине молоко″ з неї добре виходить.
3. Вишневий торт (без випічки)
Інгредієнти:
150 г бісквітного печива
125 г вершкового масла
300 г кисломолочного сиру
150 г натурального йогурту
100 г вершків (11%)
2 ст.л. лимонного соку
1 п. желатину (10 г)
50 г цукру (кому не солодко, можна і 100:)
ванілін
вишневе желе
свіжа вишня.
Приготування:
Печиво подрібнити в блендері в дрібну крихту. вершкове масло розтопити і з’єднати з крихтою.
Дно рознімної форми (діам. 26 см) вистилати папером для випічки, викласти масляну крихту, розрівняти і злегка притиснути долонями. помістити в холодильник на 30-40 хвилин.
желатин замочити в 100 г вершків, дати набрякнути. через 20-30 хвилин поставити на водяну баню і помішувати, поки желатин повністю не розчиниться. не кип’ятити! залишити остигати.
Сирний сир змішати з йогуртом, цукром, лимонним соком і ваніліном. додати в крем набряклий желатин, добре перемішати.
Викласти крем на корж, розрівняти і поставити на 2 години на холод, щоб крем застиг.
Половинки вишень викласти на торт, залити теплим желе. я взяла готове желе з пакетика, але можна приготувати і самим.
Готовий торт прибрати в холодильник до повного застигання.
Інгредієнти (форма діаметром 24 із знімними бортами):
250 г бісквітного печива
200 р гіркого шоколаду
100 г вершкового масла
1/2 ст вареного згущеного молока
1/2 ст вершків 38%
Для мусу з згущеним молоком:
2 уп вершків 38%(500 мл)
1 пачка ванільного пудингу(80 г)
2 ст.л вареного згущеного молока
Глазур:
150 г гіркого шоколаду
150 мл вершків 38%
50 г вершкового масла
Для прикраси:
варена згущене молоко
Приготування:
З’єднуємо разом шоколад,вершкове масло,варене згущене молоко і вершки і ставимо на вогонь, постійно помішуючи доводимо до однорідної теплої маси.
Потім знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути.
Печиво ламаємо,але не дрібно і з’єднуємо з шоколадною масою.
Розмішуємо і перекладаємо у форму, розрівнюємо його.
Приготування мусу:
У збиваємо вершки з пудингом в кінці додаємо варене згущене молоко.
Збірка:
Викладаємо мус на основу, розрівнюємо і ставимо в морозильну камеру на 1 годину 30 хвилин.
Приготування глазурі:
Вершки,шоколад і вершкове масло розтоплюємо однорідної маси. Даємо трохи охолонути і виливаємо зверху мусу.
Всі ставимо в холодильник щоб глазур застигла.
Прикраса:
Кондитерський кульок заповнюємо вареним згущеним молоком і зверху глазурі проводимо лінії.
Для основи:
200 г пісочного печива типу "Ювілейного"
~150 г вершкового масла
2 ст. л. какао
Для крему:
250г хорошого білого шоколаду (краще НЕ пористого, приміром "Захват")
200 мл вершків 33-35%
2 пакетика закріплювача або 1 ст.л. крохмалю
500 г кисломолочного сиру типу "Альметте" б/д (краще брати саме такий твердий по структурі сир)
150 г натурального йогурту (НЕ питного)
50 г цукру
А також:
1 груша (краще брати тверденькую грушу, міцну, але і не занадто зелену)
200 мл червоного вина
2 ст.л цукру
Приготування:
Вершкове масло розпустити в сотейнику. Печиво розкришити (можна покласти печиво у пакет і накрити рушником, а потім гарненько пройтися по ньому качалкою). І разом з какао підмішати до маслу. Отриману масу викласти у форму (d24 см), вистелену папером для випічки, розрівняти, зробити бортик близько 5 см. І прибрати в холодильник на 1 годину (або в морозилку приблизно на півгодини).
Шоколад розтопити на гарячій водяній бані. Трохи остудити. Вершки збити з закріплювачем або крохмалем в круту стійку піну і підмісити до ще рідкого шоколаду. Акуратно перемішати вручну! сирний сир Змішати з йогуртом і цукром, перемішати віночком і додати до шоколадно-вершкову масу. Викласти крем на основу з печива. Помістити заготовку на 1 годину в холодильник.
Грушу очистити, розрізати навпіл, видалити серцевину. Вино закип’ятити з цукром, покласти грушу і залишити на 1 год у винному сиропі. Періодично перевертати.
Грушу гарненько просушити паперовим рушником, нарізати тонкими скибочками і викласти на торт від серединки по колу. Прикрасити торт можна шоколадною стружкою. За допомогою овочечистки зробити ось такі завитки з шоколаду. Після чого знову прибрати тортик на ніч у холодильник, щоб начинка остаточно закріпилася.
Також можна прикрасити тортик шоколадними паличками і листочками груші (можна взяти м’яту або мелісу).
Приємного апетиту!!!
джерело:http://internetreceptus.altervista.org/recept/5-samyx-prostyx-tor_33416.html