ПОЛОНЯНОЧКА


4 яйця
3 скл. цукру
3 скл. сметани
1,5 ч. л. амоняку
1,5 ч. л. розпушувача
3 скл. борошна
4 ст. л. какао


Крем:
3 жовтки
цукор до смаку
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. борошна (з верхом)
1 ст. л. крохмалю (з верхом)
300-350 мл молока
450-500 г масла
1-2 ст. л. коньяку

2 пачки вишневого желе
10 шт. зефіру в шоколаді
консервовані вишні (за бажанням)
Форма 18 на 33 см.

Тісто
Яйця (цілі) добре збити з цукром, додати сметану з розчиненим в ній 
амоняком та збити. В окремій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач і
 какао та по трохи додавати (за 3-5 прийомів) до яєчно-сметанної суміші,
 збиваючи міксером. 
Тісто розділити на 3 частини та по черзі випекти коржі. Температура 
випікання 180 градусів, приблизний час випікання - 20-23 хв. 

Крем
Жовтки злегка збити з декількома ложками цукру вінчиком, додати 
ванільний цукор, борошно та крохмаль та збити вінчиком, щоб не було 
грудочок. Далі по трохи вливати молоко і добре розмішувати. Поставити на
 маленький вогонь та, постійно помішуючи, варити до загустіння. 

Масло кімнатної температури збити та по ложці додавати охолоджену 
заварену масу. В кінці додати коньяк та ще раз добре збити. 

Крему до цього пляцка йде багато, бо треба добре ним заповнити проміжки 
між половинками зефіру.

2 пачки вишневого желе (галяретки) розвести в гарячій воді (не в 
кипятку!), беручи на половину менше води, ніж по інструкції. Бляшку, в 
якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою, вилити желе і поставити в
 холодильник для застигання.

Збираємо пляцок так: корж - крем - желе - крем - корж - крем - половинки
 зефіру розрізом донизу, поміж зефір накладаємо вишні (за бажанням) - 
крем - корж. Прикрашаємо за бажанням (в мене тоненький шар крему і 
тертий шоколад).



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.