Мафіни з кабачком


Якщо б Смакота (Smakotainfo.com) провела опитування серед населення з метою з'ясувати , який же овоч асоціюється з літом, то напевно кабачок зайняв би одне з перших місць. Цей смачний, надзвичайно корисний дар природи прекрасно підходить для консервації на зиму, всіляких м'ясних і овочевих страв і навіть для десертів . Якщо ви ще не пробували смачні маффіни з кабачків - саме час !


Рецепт приготування мафінів з кабачка
  • Кабачок – 1 штука невеликого розміру
  • Яйця – 2 штуки
  • Борошно – 150 г
  • Молоко – 50 мл
  • Сир твердий – 50-70 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Манна крупа – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 10 г
  • Кріп – за смаком та бажанням
  • Сіль, перець

Вимити кабачок і натерти на грубій тертці. Сир натерти на грубій тертці і змішати з кабачком. Додати яйця, перемішати. Змішуємо борошно з розпушувачем та манною крупою, додаємо до кабачкової маси, добре премішуємо. 

Вливаємо молоко, солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, перемішуємо. Тісто для мафінів з кабачком має вийти за консистенцією як густа сметана . Якщо тісто дуже рідке , додайте трохи борошна, а якщо занадто густе - трохи молока. 

Тісто викладаємо в форми для мафінів і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 ° С на 20 хвилин. 

Маффіни повинні стати приємного золотистого кольору. Проколюємо один дерев'яною паличкою, якщо вона суха - страва готова.

Готуйте із Смакотою, і ваше життя стане святом!

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.