Якщо б Смакота (Smakotainfo.com) провела опитування серед населення з метою з'ясувати , який же овоч асоціюється з літом, то напевно кабачок зайняв би одне з перших місць. Цей смачний, надзвичайно корисний дар природи прекрасно підходить для консервації на зиму, всіляких м'ясних і овочевих страв і навіть для десертів . Якщо ви ще не пробували смачні маффіни з кабачків - саме час !
Рецепт приготування мафінів з кабачка
- Кабачок – 1 штука невеликого розміру
- Яйця – 2 штуки
- Борошно – 150 г
- Молоко – 50 мл
- Сир твердий – 50-70 г
- Оливкова олія – 50 мл
- Манна крупа – 2 ст.л.
- Розпушувач – 10 г
- Кріп – за смаком та бажанням
- Сіль, перець
Вимити кабачок і натерти на грубій тертці. Сир натерти на грубій тертці і змішати з кабачком. Додати яйця, перемішати. Змішуємо борошно з розпушувачем та манною крупою, додаємо до кабачкової маси, добре премішуємо.
Вливаємо молоко, солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, перемішуємо. Тісто для мафінів з кабачком має вийти за консистенцією як густа сметана . Якщо тісто дуже рідке , додайте трохи борошна, а якщо занадто густе - трохи молока.
Тісто викладаємо в форми для мафінів і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 ° С на 20 хвилин.
Маффіни повинні стати приємного золотистого кольору. Проколюємо один дерев'яною паличкою, якщо вона суха - страва готова.
Готуйте із Смакотою, і ваше життя стане святом!