Голубці з гречкою та мясом




Голубці з гречкою та мясом      
                                                                                                                                                                                                            Перелік продуктів:

  • - листя капусти варене, вибране, розмір з долонь (2-ві малі капустяні головки, одна вагою до 500 г); 
  • фарш-начинка 
  • - м'ясний фарш (свинина): 500 г; 
  • - гречка крупа: 300 г + вода для варіння гречки 600 мл + сіль 10 г (або звареної гречаної крупи 830 г); 
  • - цибуля смажена: цибулі 150 г+ олії 30 г; 
  • - цибуля сира: 1 (60г); 
  • - яйце: 1; 
  • - чорний перець: 1/4 ч.л; 
  • - любисток: 0.5 ч.л. 
  • заливка 
  • - вода у якій варилось капустяне листя: 0.5 л; 
  • - грибного вивару свіжого або мороженого: 100 мл; 
  • - вершки 33%: 150 г; 
  • - сіль: 0.5 ч.л.; 
  • - чорний перець щіпка; 
  • - перець пахучий: 7 горошин; 
  • - лаврове листя: 2.                                                                                                            Приготування: 


Підготування капустяних листків: 
1. Вирізати середину капустяного качана. У кип'ячу воду опустити малі капустяні головки. З обварених капустяних головок знімати зварені листки. Листки охолодити, відібрати маленькі. З листків зрізати товстий прожилок. 

Начинка: 
1. Гречку промити у кількох водах, залити 600 мл води, додати 10 г солі, варити до готовності. 
2. Цибулю порізати кубиками смажити на олії до золотистого. 
3. Зварену гречку охолодити. Смажену та свіжу цибулю перемолоти. До гречки додати мелену цибулю, м'ясний фарш, сире яйце, перець, любисток при потребі сіль. Начинку вимішати. 

Соус заливка: 
- Воду з відварених листків 0.5 л вимішати з вершками, виваром грибним свіжим або мороженим, сіллю, чорним перцем. Додати перець пахучий, лаврове листя. 

Готуємо до випікання, випікаємо: 
- дно глибокої форми викласти різаними рештками капустяних листків; 
- у капустяний листок вкладати неповну 1 ст.л. начинки, скручувати листок завертаючи кінці у середину голубця; 
- готові голубці залити соусом-заливкою, накрити капустяними листками; 
- форму накрити кришкою; 
- запікати в духовці до 1 години, при 220 градусах. 
Подавати з грибною підливою.





Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.