Інгредієнти
огірки-2,5 кг
сіль-5 ст. ложок
цукор-1 кг
оцет (9%)-1,5 склянки
перець чилі (гострий)-4 ст. ложки
часник
олія-8 ст. ложок
Розраховано на 1 порція
Надаю перевагу квашеним овочам, але за цим рецептом щороку обов'язково роблю порцію-дві. Колись давно моя старша сестра передала нам баночку таких огірочків спробувати, вони дуже гострі, але нам смакували. Для приготування потрібно брати більші огірочки, ті які завеликі для квашення.
Приготування:
Вимиті огірки різати кружечками, найкраще ножом, я одного разу використала шатківницю, аби було швидше — мені не сподобалось, додати сіль і залишити на ніч.
Наступного дня закип'ятити цукор з оцтом, охолодити.
Рідину, що утворилась з огірків, злити, додати до неї гострий мелений перець
. Змішати з цукром та оцтом
. Додати олію (я використовую не рафіновану) і ще раз перемішати.
Огірочки розкласти у невеликі баночки, зверху порізати по зубочку часнику та залити маринадом. Стерелізувати 5-7 хвилин
.
P.S. якщо у вас залишиться маринад, сміло доріжте свіжі огірочки — залийте маринадом та стерелізуйте всі разом.