Інгредієнти
огірки-1,5 кг
вода-1.5 л
сіль-3 ст. ложки
цукор-1 ст. ложка
часник (зубчик)-6
перець духмяний горошок-6 шт.
гвоздика-6 шт.
листя смородини-1 пучок
листя хрону-2 шт.
кріп (парасольки)-3 шт.
лист лавровий-2 шт
Інгредієнти подані в розрахунку на 3-х літрову банку.
Приготування
Огірки помити, обрізати кінчики і замочити в холодній воді на 4-5 годин, можна на ніч.
З 0,5 л води, солі, цукру перцю, гвоздики і лаврового листа варимо маринад. Доводимо до кипіння і даємо покипіти 5 хв.
На дно 3-х літрової банки кладемо листок хрону, половину смородини, кропу і 3 зубчики часнику розрізані навпіл. Після цього закладаємо огірки, намагаємось складати вертикально і якомога щільніше. Зверху додаємо залишки зелені і часнику.
Приготований раніше маринад змішуємо з 1 л. холодної джерельної води і заливаємо цим огірки. Закриваємо кришкою і залишаємо в теплі приблизно на 10-12 годин після чого ховаємо до холодильника. Огірки готові до вживання за добу. Щоб промаринувались швидше можна їх порозрізати на четверо вздовж, але не до кінця.
Смачного!
джерело:https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3153505509357328180#editor/target=post;postID=6867933849540562413
огірки-1,5 кг
вода-1.5 л
сіль-3 ст. ложки
цукор-1 ст. ложка
часник (зубчик)-6
перець духмяний горошок-6 шт.
гвоздика-6 шт.
листя смородини-1 пучок
листя хрону-2 шт.
кріп (парасольки)-3 шт.
лист лавровий-2 шт
Інгредієнти подані в розрахунку на 3-х літрову банку.
Приготування
Огірки помити, обрізати кінчики і замочити в холодній воді на 4-5 годин, можна на ніч.
З 0,5 л води, солі, цукру перцю, гвоздики і лаврового листа варимо маринад. Доводимо до кипіння і даємо покипіти 5 хв.
На дно 3-х літрової банки кладемо листок хрону, половину смородини, кропу і 3 зубчики часнику розрізані навпіл. Після цього закладаємо огірки, намагаємось складати вертикально і якомога щільніше. Зверху додаємо залишки зелені і часнику.
Приготований раніше маринад змішуємо з 1 л. холодної джерельної води і заливаємо цим огірки. Закриваємо кришкою і залишаємо в теплі приблизно на 10-12 годин після чого ховаємо до холодильника. Огірки готові до вживання за добу. Щоб промаринувались швидше можна їх порозрізати на четверо вздовж, але не до кінця.
Смачного!
джерело:https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3153505509357328180#editor/target=post;postID=6867933849540562413