Чорничне варення






Інгредієнти


чорниця
1 кг
цукор
1 кг
лимонна кислота
0,5 ч. ложки

Розраховано на 4 порції

Інгредієнти
Як я люблю чорницю! Мм… але, ще кілька років тому у Кіровограді влітку купити чорницю було не реально. Зараз — запросто, тому і варення хоч пару баночок, а заготувати можна.

Тим паче, це дуже просто! 

Приготування

Миті чорниці, з яких зцідили воду, перемішуємо з цукром
. Кладемо в каструлю з товстим дном
. Приблизно 1/5 маси змелюємо блендером
. Перемішуємо збиті і цілі чорниці.
 Ставимо на плиту і даємо закипіти.
 Додаємо лимонну кислоту розведену в 1 столовій ложці води.

Варимо варення на малому вогні помішуючи 20 хв.

Далі розливаємо його по стерилізованих банках і закриваємо стерилізованими кришками.

У мене вийшло 4 баночки по 300г і ще десь 200 г залишилось на «покуштувати зараз».

Якщо ви купували взимку магазинне варення з чорниці — по консистенції і на смак це до нього дуже подібне Проте, можете бути впевнені в натуральності і тому, що чорничне варення дійсно з чорниці, а не «з малини із додаванням чорниці» як це часом виявляється.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.