Інгредієнти
чорниця
1 кг
цукор
1 кг
лимонна кислота
0,5 ч. ложки
Розраховано на 4 порції
Інгредієнти
Як я люблю чорницю! Мм… але, ще кілька років тому у Кіровограді влітку купити чорницю було не реально. Зараз — запросто, тому і варення хоч пару баночок, а заготувати можна.
Тим паче, це дуже просто!
Приготування
Миті чорниці, з яких зцідили воду, перемішуємо з цукром
. Кладемо в каструлю з товстим дном
. Приблизно 1/5 маси змелюємо блендером
. Перемішуємо збиті і цілі чорниці.
Ставимо на плиту і даємо закипіти.
Додаємо лимонну кислоту розведену в 1 столовій ложці води.
Варимо варення на малому вогні помішуючи 20 хв.
Далі розливаємо його по стерилізованих банках і закриваємо стерилізованими кришками.
У мене вийшло 4 баночки по 300г і ще десь 200 г залишилось на «покуштувати зараз».
Якщо ви купували взимку магазинне варення з чорниці — по консистенції і на смак це до нього дуже подібне Проте, можете бути впевнені в натуральності і тому, що чорничне варення дійсно з чорниці, а не «з малини із додаванням чорниці» як це часом виявляється.