Сьогодні я уявив себе на місці міського жителя, який думає: «Як законсервувати помідори без усіх цих трав-листя, спецій, а найголовніше – без Фото: Мариновані помідори без стерилізації? »
Природно, потрібні помідори. Коли вибирати не доводиться, згодяться помідори будь-якого кольору, розміру і фасону, були б тільки стиглі, міцні і не пошкоджені, да в горлечко банки проходили.
Фото: Помідори з домашньою грядки
Помиємо їх ретельно і займемося підготовкою банок. Зовсім без стерилізації нам не обійтися, порожні банки потрібно все-таки простерилізувати, щоб пришити всіх мікробів.
Не бійтеся, є дуже прості способи, наприклад в духовці, або ось другий спосіб: знайдіть в квартирі шматок тонкої деревної плити, пластика, дошки, в крайньому випадку – щільного картону (одну банку повинен витримати), виріжте в ньому отвір під горлечко банки. Цю заготовку кладемо на каструльку з киплячою водою, вставляємо в отвір банку – от і весь стерилізатор.
Фото: Стерилізую банку
А може у вас знайдеться чайник з горловиною якраз під банку – тоді ще простіше. Так ось стерилізуємо банки по одній штучці хвилин по 10, виймаємо, охолоджуємо – готово! Кришки для банок прокип'ятіть кілька хвилин у воді.
Якщо у вас все-таки є потрібна зелень, можна покласти на дно банки кілька листочків смородини, лаврового листа, гілочок кропу з насінням і кілька горошин перцю, а можна і все, що зазначено ось тут. Немає нічого – кладіть помідори просто так без всяких спецій, щільно, але не надто стараючись – НЕ соус, однак, робимо.
Фото: Банку з помідорами
3 капли в чай и у Вас будет бурный секс целых 2 часа...
Щоб помідори не лопалися, потрібно кожен помідорчик наколоти в 1-2 місцях товстої голкою (циганкою) або зубочисткою.
Фото: Щоб не лопалася шкірочка
Це я до того кажу, що комусь не подобається вид лопнули помідорів в банку, а комусь цей факт «по барабану», а треті тільки лопнули і їдять. Тепер зможете законсервувати як вам подобається.
Заливаємо банку з помідорами окропом із чайника, накриваємо кришкою, витримуємо 15-20 хвилин.
Фото: Заливаємо окрором.
Воду з банки зливаємо в каструлю, додаємо в неї сіль і цукор.
Фото: Зливаємо назад
Тут пропорції можуть бути абсолютно різні, в залежності від вашого смаку: одна столова ложка солі з гіркою і п'ять цукру без гірки-дві солі і чотири цукру без гірки-інші варіанти.
Спробуйте зробити мариновані помідори без стерилізації по одній баночці з різними пропорціями, підпишіть банки маркером, який смак сподобається – так і будете робити. Розчиняємо сіль і цукор, доводимо маринад до кипіння. В банку додаємо 60 мл 9% столового оцту і заливаємо киплячий маринад.
Фото: Заливаємо повторно
Закочуємо кришкою – готово!
Фото: Закачування банки з помідорами
Охолоджуємо, накривши рушником, зберігаємо в коморі або в підвалі. Думаю, це найпростіший спосіб закрити мариновані помідори без стерилізації.
Фото: Взимку така заготовка буде дуже до речі