Ігредієнти:
Для начинки:
яблука - 7 шт.,
родзинки - 0,5 склянки,
грецькі горіхи - 0,5 склянки.
Для пісочного тіста:
маргарин - 400 г,
холодна вода - 4 ст. ложки,
борошно - 3-4 склянки,
яйця - 2 шт.,
сіль - дрібка
Для сирного тіста:
домашній сир - 800 г,
сметана (20 % жирності) - 1,5 склянки,
яйця - 2 шт.,
цукор - 2 склянки,
манка - 0,5 склянки.
Спосіб приготування:
Борошно з’єднайте з маргарином, додайте холодну воду, сіль. Додайте яйця і замісіть тісто. Тісто розкатайте в пласт і викладіть на форму. Яблука вимийте, обсушіть, видаліть серцевину. Зверху на тісто викладіть яблука.
Родзинки з’єднайте з горіхами, все разом подрібніть ножем. Середину яблук наповніть начинкою.
Приготуйте сирне тісто. З’єднайте сметану з цукром і збийте. До отриманої маси додайте яйця, манку і збийте. З’єднайте приготовану масу з сиром і ще раз все збийте. Отриману масу викладіть у форму на яблука і тісто.
Випікайте яблучно-сирний пиріг у розігрітій духовці при 200 °C 50 хвилин. Слідкуйте, щоб сирне тісто добре пропеклося.