Лисички з картоплею в горщечках








Інгредієнти


лисички - 200 гр 
картопля - 200 гр 
куряче філе - 200 гр 
цибуля - 100 гр 
морква - 80 гр 
часник - 2 зуб. 
вершки або сметана - 150 гр 
масло вершкове - 20 гр 
лавровий листок - 2 шт. 
перець горошок - 2 шт. 
сіль - на смак 
перець чорний мелений - на смак 
зелень (кріп, петрушка)


Куряче філе поріжте на невеликі шматки 1,5-2 см. Приправте сіллю і перцем.


Підсмажте курку на невеликій кількості олії, постійно помішуючи 15-20 хвилин. Усі інгредієнти для лисичок з картоплею мають бути попередньо обсмажені.


Картоплю наріжте такими ж шматками як і курк


Підсмажте на невеликій кількості олії, можна додати трішки води (2 столові ложки), щоб картопля тушкувалася, приправте сіллю і приготуйте до готовності.


Моркву почистіть і натріть на тертці, цибулю наріжте півкільцями.


Цибулю і моркву підсмажте на вершковому маслі (1,5 столові ложки масла), для того щоб цибуля була золотистою і не підгоріла на початку готування приправте її щіпкою солі і готуйте на маленькому вогні.


Лисички почистіть, помийте і руками розділіть на менші шматочки. Відваріть у підсоленій воді 30 хвилин

В горщечок для запікання викладіть усі інгредієнти шарами. На дно горщечка викладіть картоплю. Курку промокніть серветкою, щоб позбутися зайвого жиру і теж викладіть в горщик. Наступними ідуть цибуля з морквою, теж намагайтеся брати їх так щоб зайвий жир залишався на сковорідці. З відварених лисичок злийте воду і викладіть їх в горщечок зверху усіх інгредієнтів.


Для того щоб приготувати заправку з'єднайте вершки, дрібно нарізану зелень і видавіть два зубчики часника.


Заправте лисички з картоплею вершками і додайте пів чашки води. Поставте горщечок в духовку розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.





Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.