Інгредієнти
лисички - 200 гр
картопля - 200 гр
куряче філе - 200 гр
цибуля - 100 гр
морква - 80 гр
часник - 2 зуб.
вершки або сметана - 150 гр
масло вершкове - 20 гр
лавровий листок - 2 шт.
перець горошок - 2 шт.
сіль - на смак
перець чорний мелений - на смак
зелень (кріп, петрушка)
Куряче філе поріжте на невеликі шматки 1,5-2 см. Приправте сіллю і перцем.
Підсмажте курку на невеликій кількості олії, постійно помішуючи 15-20 хвилин. Усі інгредієнти для лисичок з картоплею мають бути попередньо обсмажені.
Картоплю наріжте такими ж шматками як і курк
Підсмажте на невеликій кількості олії, можна додати трішки води (2 столові ложки), щоб картопля тушкувалася, приправте сіллю і приготуйте до готовності.
Моркву почистіть і натріть на тертці, цибулю наріжте півкільцями.
Цибулю і моркву підсмажте на вершковому маслі (1,5 столові ложки масла), для того щоб цибуля була золотистою і не підгоріла на початку готування приправте її щіпкою солі і готуйте на маленькому вогні.
Лисички почистіть, помийте і руками розділіть на менші шматочки. Відваріть у підсоленій воді 30 хвилин
В горщечок для запікання викладіть усі інгредієнти шарами. На дно горщечка викладіть картоплю. Курку промокніть серветкою, щоб позбутися зайвого жиру і теж викладіть в горщик. Наступними ідуть цибуля з морквою, теж намагайтеся брати їх так щоб зайвий жир залишався на сковорідці. З відварених лисичок злийте воду і викладіть їх в горщечок зверху усіх інгредієнтів.
Для того щоб приготувати заправку з'єднайте вершки, дрібно нарізану зелень і видавіть два зубчики часника.
Заправте лисички з картоплею вершками і додайте пів чашки води. Поставте горщечок в духовку розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.