Кролик тушкований в сметані







Кролик в сметані дуже смачний і простий спосіб приготування кролика. Це м’ясо вважається дієтичним тому його спокійно можна вживати на дієті.
Як приготувати кролика в сметані? Його можна тушкувати на плиті на маленькому вогні, запікати в духовці або приготувати в мультиварці. Я вам покажу основу рецепту, а спосіб приготування ви можете обрати самі ( скажу по секрету самий смачний кролик получається в духовці ).


Білки: 17 г Жири: 11. г Вуглеводи: 1 г Калорійність: 169 ккал Час приготування: 1 год 30 хв Порцій: 6
Кролик в сметані

Варіанти приготування:

Кролик в сметані з вином
Приготуйте кролика як показано в рецепті знизу. На етапі додавання сметани додайте стакан білого сухого вина і два зубчики роздавленого часнику. Продовжуйте готувати по рецепту. Вино додає кролику особливу кислинку і краще відтіняє смак м’яса.

Кролик в сметані з картоплею
Картоплю почистіть і поріжте на чотири частини. Додайте до кролика разом з смаженими цибулею і морквою. Продовжуйте готувати по рецепту. Приготувавши кролика в сметані з картоплею ви вб’єте два зайця одним пострілом, зготуєте основну страву і гарнір.

Кролик в сметані з грибами
Якщо ви використовуєте лісні гриби їх слід попередньо відварити пів години у підсоленій воді. Злийте воду і додайте гриби до кролика перед додаванням сметани. Тушкуйте 5 хв, додайте сметану і продовжуйте готувати. Гливи і печериці не потреують попереднього приготування, їх можна сирими додати до кролика і готувати разом з м’ясом.
ПРИГОТУВАННЯ
Iнгредієнти для рецепту «Кролик тушкований в сметані»
Інгредієнти

кролик - 1,5 кг 
морква - 1 шт. 
цибуля - 2 шт. 
сметана - 400 мл 
гілочку розмарину ( або суміш спецій прованські трави )
сіль - на смак 
чорний перець - на смак 
бульйон або вода - 2 ст. 
оливкова олія для смаження - 2 ст.лож. 







Кролика помийте і розділіть на порції. Якщо рубаєте кістку сокирою, перевіряйте чи в м'ясі не залишилося дрібних кісток.











Промокніть м'ясо кролика паперовом рушником, щоб позбутися зайвої вологи. Приправте сіллю і перцем до смаку
Кролик жареный фото












Обжарте кролика на великому вогні, зі всіх сторін до золотистої скоринки.













 
Морковь соломкой фото
Моркву почистіть і наріжте дрібною соломкою, можна натерти на грубій тертці.










Лук полукольцами фото
Цибулю поріжте півкільцями.

















Підсмажте овочі на оливковій олії ( можна замінити на соняшникову ), цибуля не має бути сильно жарена лише злегка прозора. Приправте овочі сіллю і перцем.












Перекладіть шматочки кролика в каструлю з товстим дном ( таку щоб її можна було ставити в духовку ). Додайте курячий бульйон ( також можна взяти бульйон з кролика або воду ) і поставте на плиту тушкуватися на маленькому вогні 15 хв.







Додайте смажені овочі і поставте в духовку розігріту до 180 градусів на 20 хв. Кролика тушкованого в сметані не обов'язково ставити в духовку, можна продовжити готувати на плиті на маленькому вогні під кришкою.








Додайте гілочку розмарину або суміш спецій прованські трави. Влийте сметану, добре перемішайте і продовжуйте готувати в духовці 40 хв або одну годину, тривалість готування залежить від віку кролика і консистенції м'яса якої ви хочете досягнути. Якщо ви готуєте дієтичний варіант кролика використовуйте обезжирену сметану.
Якщо сметанного соусу під час приготування буде мало, можна додати ще воду або бульйон і продовжити готувати.







 Готового кролика в сметані залиште настоятися 10 хв і подавайте до столу. На гарнір до цієї страви підійде картопляне пюре, рис або макарони.











Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.