Смачні запечені курячі шийки,соковиті сердечка та хрусткий лаваш .. ммммм...до холодного пива...)))))
Потрібно:
Шиї курячі 500 г
Сердечка курячі 500 г
Сметана 2 ст. л.
Гірчиця 2 ч.л.
Томатна паста 2 ст. л.
Соус ткемалі 4 ст. л.
Спеції для курки,перець,сіль за смаком
Часник(для сердечок) 3 зубч.
Мед штучний(для сердечок) 1 ч.л.
Лаваш 2 шт.
Всі інгредієнти для маринаду розділити на дві частини і викласти в дві мисочки.
Одну половину до курячих шийок.
Соус ткемалі в мене домашній.
Добре вимішити,щоб весь маринад покрив курячі шиї та залишити маринуватися на 20-30 хвилин.
До маринаду з курячими сердечками додати ще: мед та подрібнений часник..
Сердечка можна населити на замочені у воді на 10 хвилин дерев'яні шпажки.
Застелити лаваш в два шари на деко та змастити соусом від маринування сердець.
Викласти курячі сердечка та запікати в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.
Теж саме зробити з курячими шиями.
Лаваш можна декілька разів ще змастити маринадом в процесі запікання.
Шиї запікаються на 5 хвилин меньше за сердечка на верхньому та нижньому нагріві.
Смачного і холодного пива!