Сирник "Сльози Ангела"


Цей смачний сирник на Західній Україні називають по різному : "Сльози Ангела", "Золота Роса", "Сльози Валенсії"... І назви ці він має завдяки золотистим краплинкам, які з'являються зверху сирника після випікання. Це дійсно неймовірно красиво та ефектно, що надає цьому сирнику особливу "родзинку".Такого цікавого і водночас простого рецепта пляцка я ще не зустрічала. Сирник справді надзвичайний! Дуже смачний, м'якенький, ніжний- ну просто тане в роті. Я давно вже хотіла зробити цей новий пляцок. Читала багато різних рецептів приготування та відгуків про нього. Багато хто каже,що ці самі довгожданні "сльози" так і не з'являються. Але, за цим рецептом, у мене все вдалось з першого разу. Тому рекомендую його і Вам! 


Як приготувати 

Тісто.
  •  Розтоплений маргарин,
  •  цукор,
  •  яйце і жовтки збити до однорідності.
  •  Додати муку+порошок до печива,
  •  замісити досить густе тісто.

 Форму застелити пергаментом та викласти тісто. Розподілити руками. Зробити високі бортики( приблизно 3 см).

Сирна маса
  •  Творог,
  •  яйця,
  •  жовтки,
  •  цукор - збити в чаші блендера(або змолоти творог на м'ясорубці і збити міксером з цукром, 
  • яйцями і жовтками).

 Чим одноріднішою та краще збитою буде ця маса - тим ніжнішим буде сирник. Вкінці додаємо 4 ст.л. олії, перемішуємо. Ванільний пудинг розвести в 0,5л холодного молока та влити у сирну масу. збити міксером. Маса стане рідкою. Виливаємо її на тісто. Випікаємо при температурі 180 град  1 год. Виймаємо з духовки, викладаємо на гарячу сирну масу білки, збиті з цукром до піни. Розподіляємо, робимо легкі, не глибокі, "розводи"виделкою по всій поверхні білкової маси. Ставимо ще на 15-20 хв у духовку, щоб білки підрум'янились. Виймаємо з духовки, ставимо у формі у холодне місце до повного вистигання. Перші краплі з'являються приблизно через 3-6 год. А повністю поверхня сирника "Сльози Ангела" покривається краплинками через 10-12 год у холодильнику. Саме тоді його і найкраще споживати. Тобто, потрібно дати пляцку настоятися. З цієї порції виходить досить високий сирник на форму розміром 25*36 см



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. Технологии Blogger.