М'ясний хлібець (заєць фальшивий)


Інгредієнти
фарш свинячий-400 г
яйця курячі-2 шт.

цибуля ріпчаста-1 шт.
батон (два-три шматочки вчорашнього)
молоко-125 г
крупа манна-30 г
часник (зубчик)
горіх мускатний мелений
кмин-7 г
олія
масло вершкове (для форми)
сухарі мелені-30 г
сіль
перець чорний мелений
Крім того:
морква-2 шт.
масло вершкове-30 г
яйця курячі (варені)-3 шт.
Розраховано на 1 порція
Інгредієнти
Приготування
Шматочки батона залити підігрітим молоком, аби розмок. 
Половину цибулі дрібно порізати та підсмажити на пательні до прозорості.
М'ясо (у мене свинна шинка) потрібно порізати дрібними шматочками та перемолоти на м'ясорубці разом з цибулею (половину сирої цибулі, а половину підсмаженої на олії), перемелюю двічі. За другим разом додаю до фаршу ще булку. 

Для фаршу можете використати будь-яке м'ясо. Зі свининою більш ситно і калорійно, з телятиною та курятиною делікатніше, але я додаю тоді до фаршу ще шматочок сала. Порада: якщо перекручуєте м'ясо на фарш вдома, залиште його на кілька хвилин в морозильній камері, охолоджене м'ясо легше піддається механічні обробці. 

До фаршу додати пропущений через прес зубчик два часнику, дрібку меленого мускатного горіху, сіль та перець за смаком. Перемішати до однорідності. 
До суміші додати два яйця, кмин та гарно вимішати (можна руками).
Додати до готового фаршу манку і дати хвилин 15-20 постояти в прохолодному місці.
Форму (можна, як на кекс або як у мене одноразова, з харчової фольги на 900 мл) змастити маслом та щедро посипати сухарями.
Моркву натерти на середній терці і притушити на вершковому маслі.
На дно форми викласти половину фаршу, посередині викласти шар моркви та зробити в ньому заглиблення, куди викласти вкруту зварені яйця. 


Зверху на яйця викласти шар моркви


і решту фаршу. Запікати хлібець 45-50 хв при 180 ˚С.

Далі духовку вимкнути, а «зайця» залишити в ній ще на хвилин 15.

Готовий хлібець вийняти з духовки та залишити «відпочити» на 15-20 хв при кімнатній температурі. 
Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Нарізати гострим ножем.

Смачного!



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.