Піца Маргарита або піца для великої компанії


Інгредієнти

тісто дріжджове (для піци)-600 г
томати (пасеровані)-230 г
сіль

перець чорний мелений
цукор
орегано сушений
сік лимона
сир моцарела-400 г
сир твердий-100 г
базилік зелений (свіжий або свіжозаморожений)
базилік сушений
Інгредієнти
Спочатку трохи історії з виникнення назви піци. Якось італійська королева Маргарита була з візитом у Неаполі, було це у 1889 році. Вона багато чула про неаполітанську піцу і забажала її спробувати. Але так як вона була все ж королевою, то не могла собі дозволити відвідати просту піцерію, де бували прості люди. Тоді в її резиденції було збудовано спеціальну піч для приготування піци і запрошено найліпшого Pizzaiolo (майстра з приготування піци) того часу Рафаеля Еспозіто, власника найвідомішої піцерії Неаполя «Pietro…e basta così». Еспозіто приготував три піци, одна з яких була з помідорами, моцарелою і базиліком і нагадувала прапор Італії. 
Королеві ця піца так сподобалася, що вона навіть написала сеньору Еспозіто листа з подякою. В дуже короткий проміжок часу піца королеви Маргарити (як її стали називати) стала дуже популярною як серед шляхти, так і серед простого люду. Всі хотіли скуштувати піцу, яку так вподобала королева Маргарита. Доречі, лист подяки від королеви можна і сьогодні побачити і прочитати, він знаходиться в піцерії Brandi у Неаполі. 
А тепер до справи, тобто піци.
Приготування
Якщо ви плануєте приготувати піцу на велику компанію, немає сенсу готувати кожному окремо круглу піцу, бо це займе багато часу. У нас в таких випадках готують піцу на деко, називається це Blechpizza, виходить дещо схоже на відкритий пиріг, але смак від цього зовсім не страждає. 
Спочатку приготуйте дріжджове тісто для піци за своїм улюбленим рецептом або можете використати вже готове. 
Деко вкрити папіром для випічки, тісто розкачати і з допомогою скалки перекласти його на деко. 

Підгорнути краї.

Щедро змастити томатним соусом. Мені більше подобається з пасерованими томатами, але можна зробити соус і на основі томатної пасти. Заправити томати сіллю, додати трішки меленого перцю, цукру, сушений орегано, декілька крапель лимонного соку. 

Моцарелу нарізати кружками і викласти на піцу.

Притрусити ще твердим натертим сиром.

Викласти базилік поміж моцарелою (за відсутності свіжого взяла свіжоморожений).
В кінці всю цю красу притрусити ще трішки сушеним базиліком, він має чудовий аромат. 
Розігріти духовку до 220℃ і випікати піцу на нижній позиції протягом 12-15 хвилин (орієнтуйтеся по власній духовці). 


Приємного Вам відпочинку в колі друзів і смачного!



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.