Пляцок з вишнями та маком


Пляцок з вишнями та маком


Тісто:

  • 1 скл. цукру
  • 250 г маргарину
  • 4 жовтки
  • 3 ст. л. сметани
  • 3 скл. борошна
  • 2 ст. л. розпушувача


Тісто повинно бути м'якше, чим на вареники. Розділити на 3 частини. У одну додати 3 ст. л. какао і поставити в холодильник. Одну частину білого тіста розкласти на деку, на неї викласти макову масу.

Макова маса:

  • 1 скл. маку (запарити)
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 0,5 скл. цукру
  • 1 яйце (жовток цілий, білок збити)
  • 3 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача


Поверх макової маси натерти чорне тісто.

Випекти корж.

Другу частину тіста викласти на деко. На неї вишні і горіхи.

Зверху піну з 4 білків і 1 скл. цукру.

Випекти другий корж.
Крем заварний



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.