Маково- кокосовий корж:
200 гр маку (змолоти)
200 гр кокосової стружки
6 яєць
6 ст.л. цукру
1 ст.л. порошку для печива
Яйця збивати з цукром протягом 6-8 хв, обережно вимішати з маком, стружкою, розпушувачем і викласти в форму, застелену пергаментним папером. Випікати 30-35 хв при 170 гр. Цей корж потрібно спекти заздалегідь, бо він має добу перед розрізанням вистоятись.
Тісто для рулетиків:
250 гр масла
2 яйця
100 мл сметани
3 ст.л. згущеного молока
3 ч.л. розпушувача
550-600 гр муки
Яйця збити зі сметаною, додати решту інгредієнтів і замісити тісто. Кількість муки треба регулювати, щоб тісто не вийшло надто туге. воно має бути еластичне. В мене пішло десь трохи менше 550 гр. Тісто ділимо на 2 частини, до однієї додаємо 3 ст.л. какао, ще раз вимішуємо.Кожну частину ділимо ще на 6. Вийде 6 білих і 6 чорних кульок. Це заготовки для майбутніх рулетиків. Відправляємо їх на 20 хв в холодильник, накривши плівкою. Тісто приємне у роботі, легко розкачується майже без підсипання мукою робочої поверхні.Клас! 1110:31Начинка до білих рулетів:
1,5 ст. маку (бажано втерти в макітрі, можна змолоти)
3 ст.л. родзинок
1 ст.л. апельсинових цукатів
5 ст.л. цукру
1 яйце
Коли пекла цей пляцок другий раз - використовувала готову макову масу, польську, у нас продається в залізних банках. Вона має в собі і курагу, і родзинки, різні горішки. додала до неї лише яйце.
Начинка до коричневих рулетиків:
1,5 ст.кокосової стружки
6 ст.л цукру
2 яйця
Готуємо рулетики, розкачавши кожен шматок тіста у прямокутник довжиною 30 см( або згідно довжини вашої форми)і товщиною 0,2см. Чорні рулетики робимо із кокосовою начинкою, білі - із маковою. Випікаємо окремо чорні і білі рулетики, склавши їх у форму таким чином, щоб між ними не було щілин. Для цього гарненько їх утрамбовуємо. Випікаємо 25-30 хв при 170-180 гр.У нас вийде 2 рулетних коржі - чорний і білий.
Готуємо 2 види крему:
Маковий: Змолоти 7 ст.л. маку, збити його з 300 гр масла, додавши наприкінці 3 ст.л. коньяку
Кокосовий: На малому вогні проварити 3-4 хв суміш із 300гр молока, 3 ст.л. манки, 0.7 ст.цукру, 1 пак ванільного цукру. Через 3-4 хв всипати в каструлю 150 гр кокосової стружки, поварити ще 3-4 хв. Коли охолоне, збити з 250 гр масла.
Кокосового крему вийде більше, ніж макового. Я використовую його для обмащування пляцка по боках.
СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК:
Маково -кокосовий корж, який ми спекли заздалегідь, розрізаємо ниткою по горизонталі на 2 частини.
-на низ кладемо половину маково-кокосового коржа
-кокосовий крем
-коричневі рулети з кокосовою начинкою
-кокосовий крем
-вафельний лист (звичайний, готовий, прямокутний, для того, аби не змішувався кокосовий і маковий крем)
-маковий крем
-білі рулети з маковою начинкою
-маковий крем
-друга половина маково-кокосового коржа.