Вареники кукурудзяні з сиром


Вареники кукурудзяні з сиром  
                                                                                                                                                                                                                       Перелік продуктів:

Витрати продуктів на одну порцію: 
для тіста: 
  • - борошно кукурудзяне: 20 г; 
  • - борошно пшеничне: 40 г; 
  • - вода: 15 г; 
  • - сіль: 1 г; 
  • - цукор: 2 г; 
  • - яйце: 20 г. 
  • для начинки: 
  • - свіжий сир: 95 г; 
  • - цукор: 10 г.; 
  • - яйце: 15 г. 
  • для заправки: 
  • - масло вершкове: 5 г; 
  • - сметана: 30 г.                                                                                                                       Приготування: 


1. Яйце збити в однорідну масу, відважити 20 г. До 20 г яйця додати: теплу воду, сіль, борошно кукурудзяне та пшеничне, замісити тісто. Тісту дають вистоятись 25—30 хвилин. 

2. Приготувати начинку: сир перетерти крізь сито, додати масло, цукор, яйце, вимішати. 

3. Вареники можна ліпити 2-ма способами: 
1 традиційний: Розкачати тісто шаром завтовшки 1,5—2 мм, витиснути кружечки склянкою, діаметр якої 5 см. Рештки тіста, яке залишилось вимішують, скручують валок, розрізають його на частини, кожну частинку розвалковують. Начинку рівномірно розприділяють на всі варениці та ліплять вареники. З цієї порції виходить 18 маленьких вареників. 


2 від автора книги: Тісто розкачують шаром завтовшки 1,5—2 мм, кладуть на нього кульки фаршу з свіжого сиру й прикривають краєм тіста. Верхній шар тіста притискують руками до нижнього навколо кожної кульки і вирізають вареники металічною виїмкою. 
4. Підготовлені вареники варять 15 хв. у підсоленій воді (1 л. води 1 ч.л. солі). Зварені вареники вибирають шумівкою у друшляк для стікання води і перекладають у каструлю з розтопленим вершковим маслом. 

5. Подаючи на стіл, вареники поливають сметаною.



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.