Аджика з солодкого перцю




Аджика з солодкого перцю Традиційна грузинська аджика являє собою гостру масу з перетертого червоного перцю з сіллю і травами. Більш щадний, европеинизированний варіант цього соусу - аджика з солодкого перцю, яку можна приправити гострим перцем за смаком або не робити цього зовсім. Звичайно, такий варіант аджики має дуже мало спільного з оригіналом, але любителі цікавих і не дуже гострих соусів напевно спробують втілити цей смачний рецепт в життя.


Аджика з солодкого червоного перцю

Ця, в міру гостра аджика ідеально підходить для подачі з м'ясом зразок яловичини і баранини - легка, ароматний і дуже смачна.
Інгредієнти:

солодкий перець - 2 кг;

оцет - 1 ст.;

сіль морська - 2 ст. ложки;

олія - 125 мл;

перець червоний гострий - 100 г;

цукор - 2/3 ст;

часник - 150 р.


Приготування
Солодкий перець очищаємо, видаливши плодоніжку з насінням, а потім нарізаємо довільними великими шматочками. Гострий перець також очищаємо від насіння, не забувши попередньо уберегти руки рукавичками. У чашу блендера кладемо обидва види перцю, а також зубчики часнику, збиваємо овочі до однорідності і кладемо в миску (якщо блендера немає - проробіть аналогічну операцію з допомогою м'ясорубки). Ставимо овочі на вогонь, приправляємо сіллю, цукром, оцтом, додаємо масло і варимо аджику близько 60 хвилин на слабкому вогні.
Готову аджику з солодкого перцю можна заготовити на зиму, розподіливши по попередньо простерилизованним банкам і засукавши, а можна просто зберігати у звичайному харчовому контейнері - на довго такий соус у вас не затримається.
Аджика з солодкого та гострого перцю

Від попереднього рецепта цю аджику відрізняє сильна гострота, тому любителі погарячіше - мотайте на вус.
Інгредієнти:

помідори - 500 г;

солодкий перець - 100 г;

зубчики часнику - 100 г;

свіжий хрін (тертий) - 1 ч. ложка;

гострий червоний перець - 100 р.


Приготування
Приготування зводиться до мінімуму. Обидва види перцю очищаємо від насіння і плодоніжок, і пропускаємо через м'ясорубку разом з томатами і зубчиками часнику. Отриманий соус приправляємо морською сіллю за смаком і перекладаємо в банку.
Гостру аджику навіть не доведеться консервувати, якщо ви захочете приберегти соус на зиму. За рахунок високого вмісту фітонцидів з часникових зубчиків і гострого перцю, аджике по цьому рецепту все буде дарма.
Аджика з солодкого і гіркого перцю з яблуками

Рецепт аджики, про який ми поговоримо далі, відрізняється ледь відчутною гостротою і вираженою насолодою, яку дають яблука. Такий соус оцінять жінки і з задоволенням з'їдять діти.
Інгредієнти:

томати - 25 кг;

солодкий перець - 1 кг;

кислі яблука - 500 г;

цибуля біла - 500 г;

часникові зубчики - 150 г;

морква - 500 г;

гострий червоний перець - 100 г;

рослинне масло - 250 мл


Приготування
Гострий і солодкий перець чистимо і крупно нарізаємо. З яблук виймаємо серцевину. Ріпчасту цибулю, томати і моркву також ріжемо довільно. Пропускаємо всі підготовлені плоди через м'ясорубку або збиваємо в блендері. Перекладаємо отриману масу в каструльку, змішуємо з олією і варимо на малому вогні близько півтора годин. Готову аджику приправляємо сіллю за смаком.
Солодку аджику можна зберігати в герметичному контейнері або закрити на зиму в стерильних банках.
Аджика з солодким перцем, помідорами і часником

Інгредієнти:

томати - 3 кг;

Аджика з солодкого перцю
перець солодкий - 15 кг;

червоний гострий перець - 150 г;

часникові зубчики - 300 р.


Приготування
Солодкий і гострий перець нарізаємо соломкою, попередньо видаливши серцевину. Кубиками ріжемо помідори і викладаємо підготовлені овочі в каструльку. Тушкуємо основу для соусу у власному соку протягом години, за 30 хвилин до готовності додаємо розтерті в пасту часник. Готову аджику збиваємо з допомогою блендера до однорідності.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.