Петрів піст – це перше обмеження в їжі для християн після Великодня, яке починається 27 червня і триває по 11 липня. І простіше назвати продукти, які віруючим не рекомендується вживати, ніж ті, які можна, оскільки перше – дуже небагато. Отже, під табу на два тижні потрапляють всі молочні продукти, зокрема вершкове масло і яйця, і, зрозуміло, м’ясо і всі продукти з нього.
Ще в Петрів піст дозволяється їсти крупи і гриби – в такому поєднанні є багато рецептів живильних страв. Також можна вживати хліб.
Календар харчування в Петрів піст 2016 по днях
27 червня – дозволена пісна гаряча їжа без олії.
28 червня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію.
29 червня – сухоїдіння (це означає, що в цей день на Петрів піст можна їсти лише сирі овочі, фрукти і хліб).
30 червня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію.
1 липня – сухоїдіння.
2 липня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію. Також у цей день можна випити вина.
3 липня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію. В цей день теж можна випити вина.
4 липня – дозволена пісна гаряча їжа без олії.
5 липня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію.
6 липня – сухоїдіння.
7 липня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію. У цей день можна випити вина.
8 липня – сухоїдіння.
9 липня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію. Можна випити вина.
10 липня – можна їсти рибу, пісну гарячу їжу і вживати рослинну олію. В цей день теж можна випити вина.
11 липня – сухоїдіння.
Петрів піст 2016: як правильно дотримуватися пісне меню і що дозволяється їсти
Якщо ви дотримуєтеся посту і плануєте строго слідувати йому, потрібно пам’ятати і про необхідність бути помірними і після нього, так як організм відвик від деяких продуктів.