Як приготувати салат з огірочків на зиму



Що може бути краще в холодну пору, за консервований салат з огірків на зиму. Пропонуємо польський рецепт консервації з гірчицею в зернах та солодким перцем. Дізнайтесь, як приготувати смачні огірки з кропом та часником. Вони виходять хрусткими, з кисло-солодким смаком. Рецепт розрахований на сім літрових банок.

Такий вітамінний салат можна починати куштувати не раніше ніж через 3-4 дні. Слід пам’ятати, що чим довше він стоятиме, тим смачнішим і насиченішим буде його смак. Перед власне закладанням продукту в банки, потрібно промити їх з допомогою соди, ошпарити окропом та відправити в духовку при 100° С протягом 15 хвилин. З металевими кришками зробити те ж саме.

Як приготувати салат з огірків на зиму

Під час приготування такої закуски, можна використовувати й інші овочі: помідори, ріпчаста цибуля, морква або ж і кабачки. Що стосується нарізки, то не потрібно дотримуватись якогось конкретного правила, ви можете нарізати їх кільцями, шматочками, напівкільцями, великими кубиками, якщо вони маленькі, то навпіл або уздовж. Щоб салатик вийшов хрустким, варто замочити огірки у холодній воді, залишивши на 2-3 години.

Після приготування залишіть консервацію охолоджуватись, накривши ковдрою. Для цієї заготовки ідеально підійдуть огірки невеликих розмірів.Така страва відмінно впишеться в святковий стіл, вечерю чи обід, смакуватиме з будь-яким гарніром.

Приготуйте, хрусткі квашені огірки на зиму.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПОЛЬСЬКОГО САЛАТУ З ОГІРКІВ

  • 4,5 кг. огірків

  • 1 кг. цибулі

  • 7 зубців часнику

  • 10 шт. болгарського перцю


  • 20 г. зелені кропу

  • 450 мл. олії (рафінованої)

  • 100 мл. оцту, 6%

  • 30 г. солі

  • 60 г. цукру

  • 7 ч. л. гірчиці горошком


ПРИГОТУВАННЯ САЛАТУ З ОГІРКІВ

  • Огірки розріжте на 4 частини, а цибулю кільцями.
  • Часник пропустіть через прес або дрібну тертку. Дрібно наріжте кріп
  • Перець очистіть від насіння та поріжте кільцями.
  • Всі нарізані продукти змішайте з каструлі(бажано глибокій). Додайте сіль, цукор, оцет та олію. Перемішайте. Залишіть суміш на 60 хвилин щоб настоялася.
  • Потім, поставте каструлю на вогонь, після того як вона закипить, варіть ще 15 хвилин.
  • Готовий продукт розкладіть у простерилізовані банки, поклавши по 1 ч. л. гірчиці в кожну банку та закатайте.

Якщо нема можливості взяти гірчицю в зернах, можна використати гірчичний порошок, але тоді додавайте його разом зі всі інгредієнтами, зменшивши кількість вдвічі. Зберігати потрібно в сухому, холодному приміщенні. В холодну пору року, цей салат не тільки поповнить запас вітамінів, а ще й не зашкодить вашій фігурі. Вживати його можна в піст, і для дієтичного харчування, теж підійде.

Дотримувавшись кількох простих правил, ви зможете не турбуватись за те, щоб ваші банки часом не вибухнули. По-перше, не використовувати в салат зіпсовані овочі (навіть якщо вони лише починають псуватись). По -друге, обов’язково стерилізувати банки і кришки. По-третє, після закатування перевернути і накрити теплим рушником чи ковдрою.


Джерело


Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.