Народні засоби від глистів


Народні засоби від глистів
Глисти – черв'яки з групи гельмінтів, що паразитують в організмі людини і тваринних і зухвалі хворобливі поразки окремих органів або загальне порушення здоров'я. У людини найчастіше зустрічаються наступні глисти: гострики і аскариди (відносяться до круглих черв'яків) і різноманітні види ціп'яків інакше їх називають солітерами (відносяться до стрічкових черв'яків). Народні засоби від глистів дають непогані результати.


Причини появи глистів. Яйця цих паразитів проникають в організм людини з їжею і водою. Аскариди і гострики потрапляють разом із забрудненими продуктами, нематоди – при ходінні босоніж по зараженій ними землі, а стрічкові черв'яки – із зараженою м'ясною їжею. Таким чином, основним джерелом зараження є немиті овочі і фрукти, непроварені продукти, забруднена вода, брудні руки, мухи.

Симптоми глистів: часті запори і проблеми із стільцем, загальне нездужання, запаморочення, дратівливість, втрата ваги, пронос, постійне відчуття голоду, круги під очима, запах з рота; у дітей – порушення фізичного і розумового розвитку, затримка зростання, статевого дозрівання, розлад пам'яті.

Народні засоби від глистів
Пекучий перець. Дорослим рекомендується споживати якомога більше червоного пекучого перцю (як свіжого, так і меленого), якщо немає протипоказань до його застосування. Дітям рекомендується є багато сирої моркви і пити свіжий морквяний сік.
Клізма з часником. Клізма з часнику надає хорошу дію при гостриках (5-8 зубчиків розім'яти в стакані води кімнатної температури, процідити).
Комплексне лікування. Наступний рецепт використовувався ще в Стародавній Русі. У перший день лікування хворим повинен харчуватися протертою і рідкою їжею (супами, рідкими кашами, овочевим пюре, кислим молоком і т. п.). Увечері рекомендується прийняти послаблюючу сіль (25-30 г глауберової або англійської солі для дорослої людини). Наступного дня вранці поставити очисну клізму і дати випити натщесерце приготовані з насіння гарбуза ліки. Пити протягом 30-40 хвилин. Через 2 години дати прийняти проносне (для дорослого 40-50 г глауберової солі). Ще через 2 години хворому потрібно поїсти. Глисти иногда виходять не відразу, а в подальших 1-2 дні. Тому на 2-й і 3-й день рекомендується 1 раз на день ставити очисну клізму.
Молоко і часник. У стакані молока зварити велику головку часнику до м'якості. Молоко процідити, остудити і поставити з нього клізму, залишивши її на всю ніч: дорослій людині – з цілого стакана, дитині – 70-100 мл залежно від віку. Таку процедуру робити протягом тижня.
Настій волоських горіхів. 4 столових ложки подрібнених молодих зелених волоських горіхів заварити стаканом трохи підсоленого кип'ятку. Наполягати 0,5 години, процідити. Отриманий настій випити протягом дня, чергуючи з послаблюючим засобом. Застосовується для виведення круглих глистів, а також солітера.
Настій пижма. Залити 3 столових ложки трави пижма стаканом кип'ятку, наполягати 1 годину, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.
Настій полину. Чайну ложку сухої трави полину гіркою залити 2 стаканами кип'ятку, остудити, процідити. Приймати настій по1-2 їдалень ложки 3 рази на день за 20 хвилин до їжі для виведення гостриків і аскарид.
Настоянка лука. Дрібно нарізаною ріпчастою цибулею наповнити пляшку наполовину і залити горілкою або спиртом. Наполягати 10 діб. Дорослим приймати щодня по 1-2 їдалень ложки 2 рази на день перед їжею. Для дітей рекомендується наступний рецепт: середнього розміру цибулину подрібнити, залити стаканом кип'ятку, наполягти 12 годин, процідити. Пити по 70-100 мл в день протягом 3-4 днів. Застосовується для вигнання гостриків і аскарид.
Настоянка насіння гарбуза з полином. Полин гірку (листя) і гарбуз (товчене насіння) з'єднати порівну. Пляшку заповнити даною сумішшю на одну третину. Останнє заповнити горілкою. Настояти в теплому місці або на сонці протягом 7 днів. Настоянку приймати 2 рази на день по 50 мл за 0,5 години до обіду і вечері. Пити впродовж декількох тижнів, до повного позбавлення від глистів.
Відвар кірки граната. Подрібнену кірку граната залити стаканом води і відварити. Відвар випити в теченіє 1,5 години в 3 прийоми, не приймаючи в цей час пиши. Через 3-4 години прийняти проносне.
Відвар кори ясена. Для вигнання глистів корисно пити міцний відвар з кори ясена, не встановлюючи норми.


Відвар жостеру. Заварите 1 стаканом крутого кип'ятку 1 столову ложку жостеру і наполягайте відвар, укутавши, 2-3 години. Процідіть і приймайте по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.
Відвар щавлю. 1 кг свіжого щавлю залити 1 л кип'ятку і варити на водяній лазні 2 години. Відвар процідити, додати 50 г цукру і уварити на вогні до 1 стакана. Випити протягом дня по 1-2 ковтки до їжі.
Насіння гарбуза. Насіння гарбуза використовує для боротьби із стрічковими глистами. Дітям 2-3 років – до 50 г, 3-4 років – 75 г, 5-7 років – 100 г, 10-12 років – 150 г, дорослим – до 500 г сирого або висушеного насіння звільнити від лушпиння, обов'язково зберігаючи зелену тонку оболонку, ретельно розтерти товкачем в ступці, додаючи насіння невеликими порціями. Потім поволі влити 50-60 мл води при безперервному помішуванні порціями по 10-15 крапель. До отриманої маси для надання смаку додати 10-15 г меду, варення або цукру і дати хворому натщесерце по чайній ложці протягом години всю дозу. Через 3 години рекомендується випити сарнокіслую магнезію (дорослим 10-30 г в підлогу стакані теплої води, дітям – з розрахунку 1 г на 1 рік життя), а потім через 30 хвилин поставити клізму.
Часник з молоком. 10 часточок часнику, прийнятих з топленим молоком, на думку російських знахарів, виганяли всі види глистів. Через 2 години після прийому часнику потрібно прийняти проносне.
Трав'яні збори від глистів
Залити 1 стаканом кип'ятку 14 г суміші з рівної кількості золототисячника, тмину і пижма. Настояти 1 годину Пийте по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.
Золототисячник звичайний (траву) і полин гірку (траву) з'єднати порівну. Столову ложку суміші залити стаканом води, кип'ятити на слабкому вогні 20 хвилин. Пити по 1 стакану відвару вранці натщесерце і увечері 8 днів підряд. Потім дрібно стовкти і змішати в однорідний порошок узяті порівну корінь дивосила високого, сухі плоди чорниці звичайної і суцвіття пижма звичайної. Приготувати відвар з розрахунку: 1 столоваложка на стакан води. Приймати по 5 столових ложок відвару, запиваючи водою.
Змішати інгредієнти у вказаних пропорціях: лист м'яти перцевої, квітки пижма звичайного, кора жостеру ломкого, трава полину гіркою, кореневище з корінням валеріани лікарською – по 20 г, насіння моркви дикої – 30 г. Дві столові ложки суміші заварити як чай в стакані кип'ятку і процідити. Приймати по стакану вранці і увечері 3 дні підряд проти солітера.
Змішати інгредієнти у вказаних пропорціях: квітки ромашки аптечною – 1 частина, квітки пижма звичайною – 1 частина, трава полину гіркою – 1 частина, квітки полину морський – 1 частина. Столову ложку суміші залити стаканом кип'ятку, дати остигнути, процідити. Приймати вранці і увечері по стакану настою 3 дні підряд при аскаридозі.
Змішати інгредієнти у вказаних пропорціях: квітки ромашки аптечною – 1 частина, корінь тирличу жовтою – 1 частина, квітки пижма звичайною – 1 частина, трава полину гіркою – 2 частини, кора жостеру ломкою – 3 частини. Столову ложку суміші заварити в термосі на ніч стаканом кип'ятку, процідити. Приймати натщесерце вранці і увечері по стакану 3 дні підряд проти гостриків і аскарид.
Будьте здорові! Лікування народними засобами допоможе відновити здоров'я!



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.