Перелік продуктів:
ІНГРЕДІЄНТИ:
- На 1 кг приправи:
- - пюре з аличі сорту ткемалі (можна замінити кислими сливами): 1 кг.;
- - цукру: 50 г.;
- - солі: 20 г.;
- - перцю гіркого стручкового сухого: 1,5 г.;
- - обчищеного часнику: б г.;
- - зелені кропу: 50 г.
- - зелені кіндзи: 50 г.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Готують пюре з сорту аличі ткемалі (аличу можна замінити звичайною кислою сливою)
2. В пюре додають решту інгредієнтів і варять 15—20 хв. Готову приправу розливають у півлітрові банки і стерилізують за температури 100°С 20 хв.
3. Ця гостра грузинська національна приправа подається до м'ясних, рибних і овочевих страв.
Смачного:)
Сацебелі - рецепт з фото, покрокове приготування.
Джерело: Енциклопедія консервування/ Авт.-упоряд. І.О. Сокол; Хужож.-оформлювач І.В. Осипов. - Харків: Фоліо, 2005. - 477 с. - (Домашня бібліотека).