- Перелік продуктів:
- ІНГРЕДІЄНТИ:
- - свинина (м'ясо черевне): 5 кг;
- - часник: 2 головки;
- - перець: 1г;
- - тмин: 1 ст.л.
- для маринаду:
- - вода: 5 л;
- - перець: 1г;
- - сіль: 10 г;
- - цукор: 1 ч.л.;
- - селітра: 5 г;
- - коріандр: 1 ч.л.;
- - лавровий лист: 3 великі.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Зварити маринад: закип'ятити воду з перцем, сіллю, цукром, селітрою, коріандром, лавровим листом.
2. М'ясо порізати великими кубиками та помістити в охолоджений маринад. Маринацію поставити в холодильник на з доби.
3. Після промаринування м'ясні куски вийняти з маринату, розрізати ще на 3-4 частини, додати душений часник, перець.
4. М'ясо добре вимісити у цільну в'язку масу, частинки якої повинні злипатись між собою у своєрідне м'ясне тісто. В кінці замісу додати тмин.
5. Готовою м'ясною масою набити підготовані кишки.
6. Набиті ковбаси коптяться дуже повільно. Перевірка готовності: коли з ковбаси буде скапувати юшка, вона готова.
Смачного :)