Складові:
- один буряк;
- три картоплини;
- чотири яйця;
- 100 г чорносливу;
- 100 г волоських горіхів;
- майонез та сіль.
Приготування:
Буряк та картоплю в мундирі відварюємо до готовності. Охолоджуємо та знімаємо шкірку.
Яйця відварюємо круто, відокремлюємо жовтки від білків.
Салат викладаємо на блюдо шарами, кожен промазуємо майонезом.
Перший – нарізана кубиками картопля.
Другий – нарізаний дрібними кубиками буряк.
Третій – нарізані на кубики жовтки.
Четвертий – дрібно нарізаний чорнослив (щоб він став м’якшим, можна попередньо залити його окропом на 10-15 хвилин).
П’ятий – яєчні білки, також нарізані кубиками.
Змащуємо верх майонезом та посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Відправляємо готовий салат в холодильник, щоб добре просочився.