Картопля тушкована з грибами


Картопля тушкована з грибами - один з класичних рецептів пісної кухні. Не можна сказати, що печериці підходять у цей рецепт найкраще, однак вони завжди є у доступі, чого не скажеш про свіжі лісові гриби, і їх значно швидше готувати, ніж, до прикладу, сушені гриби.


Картопля тушкована з грибами: крок за кроком
Нам знадобиться:

600-700 г картоплі
600 г печериць
1 велика цибулина,
півбанки томатів у власному соку (або томатну пасту)
3 зубки часнику
сіль, чорний перець,
1 ч ложка майорану
пучок зелені петрушки і кропу,
кілька зелених цибульних пер,
рослинна олія.

1. Картоплю почистити і порізати. Шампіньйони протерти серветкою і нарізати пластинками. Цибулю очистити і нарізати кільцями.

2. У товстостінну каструлю покласти цибулю, додати 3 столових ложок олії, обсмажувати до м'якості. Додати майоран і ще трошки посмажити. Сухі трави зазвичай потрібно саме обсмажувати, щоб вони відкрили свій аромат, це довели ще індуси тисячі років тому.

3. Додати гриби, перемішати, закрити кришкою і тушкувати, поки гриби не пустять сік. Посолити, поперчити, знову перемішати, і тушкувати їх до тих пір, поки не випарується увесь сік.

4. На столовій ложці олії обсмажити почавлені зубки часнику, додати томати і трохи поварити (хвилини три) - приготувавши таким чином томатну заправку.

5. В каструлю з грибами додати додати зелень, картоплю і томат, долити води так, щоб вона покривала верхній шар картоплі до половини. Помішати, покуштувати, додати прянощів, якщо треба, і варити до м'якості картоплі.

6. Готову картоплю посипати зеленню (більше для краси) і подавати.


джерело:http://www.kolyba.org.ua/garjachi-stravi/stravi-z-gribiv/2327-kartoplja-tushkovana-z-gribami

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.