Для всіх любителів смачно поїсти пропонуємо добірку найсмачніших супів з різних країн світу.
1. Французький сирний суп
Складові:
- Курячий бульйон - 500 мл
- Сир - 75 грам
- Яєчний жовток - 2 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Сметана - 2 ст.л.
- Вино біле сухе - 75 мл
- Борошно пшеничне - 1 ст.л.
- Часникова олія - 1 ст.л.
- Мускатний горіх (порошок) на кінчику ножа
- Петрушка для прикраси
- Багет - 1 штука
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перецпо смаку
- приготування:
1. Багет нарізаємо тонкими скибочками, змащуємо часниковим маслом і відправляємо в попередньо розігріту духовку на 5-10 хвилин.
2. Масло розтопіть в середній каструлі. Додаємо борошно і злегка обсмажуємо її на маслі.
3. Вливаємо в каструлю гарячий курячий бульйон. Помішуючи віночком, щоб не залишилося грудочок.
Додаємо вино.
4. Доводимо суп до кипіння, а потім варимо ще протягом 5 хвилин. Після знімаємо з вогню.
5. Сир натираємо на тертці і додаємо в суп. Перешиваємо блюдо, поки весь сир не розплавиться.
6. Яєчні жовтки з'єднуємо зі сметаною. Добре перемішуємо масу і вливаємо її в суп. Активно помішуючи все віночком.
7. Додаємо мускатний горіх. Солимо і поперчити.
8. Каструлю повернути на вогонь і трохи прогріваємо суп. Перед подачею прикрашаємо гілочкою петрушки і грінками.
2. Мигдальний суп з крутонами
Складові:
- Мигдаль (сирої) 1 стакан
- М'ясний бульон2,5-3 склянки
- Хліб з отрубямі3 шматочка
- Чеснок3 зубчики
- Петрушка1 пучок
- Куркума1 / 4 ч.л.
- Пряні трави (суха суміш) 1 ч.л.
- Оливкова маслопо смаку
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за вкусe
- приготування:
1. З хліба зріжте кірки і наріжте скибочки кубиками.
2. На сковороді розігрійте невелику кількість оливкової олії, викладіть кубики хліба і обсмажте з двох боків до утворення золотистої скоринки.
3. Крутонами відкладіть в сторону. Третина мигдалю подрібніть в блендері.
4. Часник очистіть і теж подрібніть, але вручну. Що залишився мигдаль обсмажте з часником на попередньо розігрітій сковороді на великій кількості оливкової олії приблизно 2 хвилини.
5. У гарячий бульйон додайте петрушку і відправте каструлю на плиту. Доведіть до кипіння. Додайте мигдаль з часником, суху суміш пряних трав, куркуму, сіль, перець і варіть до готовності ще 20 хвилин.
6. На дно посуду викладіть частина крутон. Налийте в тарілку суп. Зверху прикрасьте крутонами.
3. Німецький айнтопф
Складові:
- М'якоть говядіни700 г
- Картофель3-4 шт.
- Морковь1 шт.
- Стручкова фасоль300 г
- Ріпчасту лук1 шт.
- Червона консервована фасоль300 г
- Часник 2 зубчики
- Солодкий перец1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Чорний запашний перець (горошком) за смаком
- Лавровий лист 2-3 шт.
- Рослинна олія для смаження
- Зелень за смаком
- приготування:
1. Візьміть каструлю з товстим дном. Влийте невелику кількість рослинної олії і поставте на вогонь.
2. М'ясо наріжте шматочками. Надішліть в каструлю і гарненько обсмажити. Долийте води так, щоб вона покривала м'ясо. Додайте перець горошком. Накрийте кришкою і тушкуйте протягом 30-40 хвилин.
3.Нарежьте середньо цибулю, моркву, капусту і перець. Відкрийте консервовану квасолю і злийте сік.
4.Чеснок дуже дрібно наріжте або пропустіть через прес.
5.К м'яса додайте всі овочі і квасолю. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте лавровий лист.
6.Накройте каструлю кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин. Вимкніть вогонь. Гарненько перемішайте блюдо і додайте дрібно нарізану зелень. Накрийте кришкою і залиште настоятися на 10-15 хвилин.
4. Місо-суп
Складові:
- Соус соєвий 20 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля зелена 15 г
- Лук порей 70 г
- Шиітаке 30 г
- Паста місо біла 54 г
- Вода 500 мл
- приготування:
1. Лук порей наріжте по діагоналі, отримані гуртки - пополам.Срежьте ніжку гриба, наріжте капелюшок тонкими пластинами.
2. Зелена цибуля наріжте пір'ям по діагоналі.Вскіпятіте 500 мілілітрів води, додати місо-пасту і розмішайте.
3. Додайте в суп цибулю-порей, гриби і соєвий соус, кип'ятіть 3 хвилини.
4. Яйце злегка збийте і, постійно помішуючи суп, повільно влийте в нього 1/2 яйця; додайте зелену цибулю і зніміть каструлю з вогню.Нам кип'ятіть яйце в бульйоні - після того як додасте його, відразу знімайте каструлю з вогню.
5. Шурпа зі свининою
Складові:
- Свинина 500 г
- Картопля 700 г
- Лук 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Томатний соус 2 ст.л.
- Спеції (за смаком) 1 ч.л.
- Рослинна олія для смаження
- М'ясний бульйон 1,5-2 л
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- приготування:
1. Лук наріжте соломкою і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.
2. М'ясо наріжте на невеликі шматочки, обсмажте на невеликій кількості рослинного масла і відправте до цибулі. Добре перемішайте.
3. Додайте нарізану кубиками морква, томатний соус. Смажте ще 5 хвилин.
4. М'ясо з овочами перекладіть в каструлю. Залийте бульйоном і доведіть до кипіння. Потім додайте картоплю, попередньо нарізану кубиками. Посоліть і поперчіть. Додайте спеції.
5. Варіть протягом 20-25 хвилин. Перед подачею посипте суп зеленню.
6. Перська йогуртовий суп
Складові:
- Натуральний йогурт4 склянки
- Огірок 2 склянки
- Ізюм без косточкі0,74 склянки
- Часник 2 зубчики
- Сіль, перець за смаком
- Кріп 0,5 ч. Л.
- приготування:
1. Злегка збийте йогурт міксером. Змішайте з дрібно нарізаними огірками, родзинками, розім'ятим часником і 1 склянкою холодної води.
2. Приправте сіллю і перцем за смаком, охолодіть в холодильнику протягом 1 години і подавайте, змішавши з нашаткованою кропом і подрібненими волоськими горіхами.
7. Мексиканський суп з куркою
Складові:
- Куряча грудка 1 шт.
- Ріпчасту цибулю 1 шт.
- Червона консервована квасоля 1 банку
- Дрібна вермішель 50 г
- Заморожена кукурудза 100 г
- Кріп за смаком
- Мелений червоний перець за смаком
- Сіль за смаком
- приготування:
1. Зваріть бульйон з курячих грудок. Дістаньте м'ясо, відокремте його від кісток і дрібно наріжте.
2. Наріжте дрібно цибулю. У глибокому сотейнику розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю до прозорості. 3. Додайте до цибулі шматочки курки і обсмажте ще кілька хвилин. Відкрийте квасоля і злийте з неї рідину. 4. Надішліть квасоля в сотейник, поперчіть, перемішайте і продовжуйте обсмажувати ще 3-5 хвилин.
5. Влийте в сотейник бульйон. Посоліть за смаком і варіть ще 5 хвилин. Додайте вермішель і кукурудзу. 6. Потримайте на вогні ще 5 хвилин. Після накрийте блюдо кришкою і зніміть з вогню. Дайте супу трохи настоятися. Подавайте суп з дрібно порубаним кропом і кукурудзяними чіпсами (начос).
8. Суп «Східний»
Складові:
- Баранина з косточкой1 кг
- Ріпчасту лук1 шт.
- Біла фасоль120 г
- Мука140 г
- Куряче яйцо2 шт.
- Кінза1 пучок
- Зелений нарізаний лук3 ст.л.
- Вода1,5-2 л
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- приготування:
1. Квасоля замочіть на ніч на 8 годин. М'якоть баранини відокремте від кісток, залишивши на них невелика кількість м'яса. Кістки залийте водою і зваріть бульйон. Це займе мінімум 1,5 години. Варіть бульйон в 2 етапи.
2. Після 5-10 хвилин злийте перший, а потім відразу залийте кістки окропом і варіть до готовності.
3. М'якоть баранини перейдіть через м'ясорубку, додайте 1 яйце, подрібнену цибулю і частину кінзи. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте, накрийте в плівку і приберіть в холодильник.
4. Замісити тісто для локшини з 1 склянки борошна, 1 яйця і 1 столової ложки холодної води. Розділіть тісто на 3 частини. Кожну частину розкачати тонко і просипьте борошном. Складіть 3 пласта тіста один на одного, потім навпіл і наріжте локшину. Залиште на столі підсохнути на деякий час. З готове бульйону дістаньте кістки. Відокремте від них м'ясо, що залишилося і поверніть назад в бульйон. З фаршу скачайте невеликі фрикадельки. Набряклу квасоля промийте і опустіть в киплячий бульйон. Варіть 10 хвилин. Після додайте фрикадельки. Через 3-5 хвилин опустіть локшину і зелену цибулю. Варіть суп ще 5-10 хвилин до повної готовності. Перед подачею прикрасьте суп кінзою.
9. Харчо
Складові:
- Бараняча корейка 380 г
- Бульйон баранячий 600 г
- Рис круглозерний «Кубань» 25 г
- Цибуля ріпчаста 100 г
- Томатна паста 60 г
- Ткемалі 30 г
- Часник 2 зубчики
- Перець чилі 1 шт.
- Кінза 15 г
- Хмелі-сунелі 2 г
- Перець болгарський 5 г
- Соняшникова олія 30 мл
- Перець за смаком
- приготування:
1. Наріжте м'ясо по кісточці, покладіть в сотейник, залийте бульйоном, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні, знімаючи піну, протягом 20-ти хвилин.
2. Очистіть, наріжте цибулю дрібно, рясно поперчіть; роздавите, очистіть і дрібно нарубати часник, нарубати кинзу дрібно, видаліть насіння болгарського перцю і наріжте дрібно, розріжте перець чилі уздовж, очистіть від насіння і нарубати дрібно; промийте і замочіть рис холодною водою.
3. Додайте всі в сотейник і варіть до готовності.
10. Суп «Сальморехо»
Складові:
- Помідори500 г
- Багет50 г
- Яйця, зварені круто 2 шт.
- Шинка 60 г
- Оцет 1,5 ст.л.
- Часник 1 зубчик
- Оливкова олія 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смак
- приготування:
1. З помідорів зніміть шкірку. Для цього зробіть на кожному хрестоподібний надріз, опустите в окріп на 30 секунд і обдайте холодною водою. Потім крупно наріжте.
2. Збийте в блендері до стану однорідної маси помідори, крупно нарізаний часник і оцет. Багет наріжте на великі шматочки і покладіть в блендер до помідорів. Дайте йому час гарненько розмокнути. 3. Посоліть, поперчіть. Додайте оливкову олію і збийте все ще раз на хорошій швидкості. Після поставте суп в холодильник приблизно на 1 годину.
Перед подачею слід прикрасити суп дрібно нарізаною шинкою і четвертинками яєць.
джерело