Топ-10 рецептів супів з різних країн світу, які потрібно обов'язково спробувати



Для всіх любителів смачно поїсти пропонуємо добірку найсмачніших супів з різних країн світу.


1. Французький сирний суп

Складові:


  • Курячий бульйон - 500 мл
  • Сир - 75 грам
  • Яєчний жовток - 2 штук
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Вино біле сухе - 75 мл
  • Борошно пшеничне - 1 ст.л.
  • Часникова олія - ​​1 ст.л.
  • Мускатний горіх (порошок) на кінчику ножа
  • Петрушка для прикраси
  • Багет - 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перецпо смаку
  • приготування:


1. Багет нарізаємо тонкими скибочками, змащуємо часниковим маслом і відправляємо в попередньо розігріту духовку на 5-10 хвилин.

2. Масло розтопіть в середній каструлі. Додаємо борошно і злегка обсмажуємо її на маслі.

3. Вливаємо в каструлю гарячий курячий бульйон. Помішуючи віночком, щоб не залишилося грудочок.

Додаємо вино.

4. Доводимо суп до кипіння, а потім варимо ще протягом 5 хвилин. Після знімаємо з вогню.

5. Сир натираємо на тертці і додаємо в суп. Перешиваємо блюдо, поки весь сир не розплавиться.

6. Яєчні жовтки з'єднуємо зі сметаною. Добре перемішуємо масу і вливаємо її в суп. Активно помішуючи все віночком.

7. Додаємо мускатний горіх. Солимо і поперчити.

8. Каструлю повернути на вогонь і трохи прогріваємо суп. Перед подачею прикрашаємо гілочкою петрушки і грінками.

2. Мигдальний суп з крутонами

Складові:


  • Мигдаль (сирої) 1 стакан
  • М'ясний бульон2,5-3 склянки
  • Хліб з отрубямі3 шматочка
  • Чеснок3 зубчики
  • Петрушка1 пучок
  • Куркума1 / 4 ч.л.
  • Пряні трави (суха суміш) 1 ч.л.
  • Оливкова маслопо смаку
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за вкусe
  • приготування:


1. З хліба зріжте кірки і наріжте скибочки кубиками.

2. На сковороді розігрійте невелику кількість оливкової олії, викладіть кубики хліба і обсмажте з двох боків до утворення золотистої скоринки.

3. Крутонами відкладіть в сторону. Третина мигдалю подрібніть в блендері.

4. Часник очистіть і теж подрібніть, але вручну. Що залишився мигдаль обсмажте з часником на попередньо розігрітій сковороді на великій кількості оливкової олії приблизно 2 хвилини.

5. У гарячий бульйон додайте петрушку і відправте каструлю на плиту. Доведіть до кипіння. Додайте мигдаль з часником, суху суміш пряних трав, куркуму, сіль, перець і варіть до готовності ще 20 хвилин.

6. На дно посуду викладіть частина крутон. Налийте в тарілку суп. Зверху прикрасьте крутонами.

3. Німецький айнтопф

Складові:


  • М'якоть говядіни700 г
  • Картофель3-4 шт.
  • Морковь1 шт.
  • Стручкова фасоль300 г
  • Ріпчасту лук1 шт.
  • Червона консервована фасоль300 г
  • Часник 2 зубчики
  • Солодкий перец1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Чорний запашний перець (горошком) за смаком
  • Лавровий лист 2-3 шт.
  • Рослинна олія для смаження
  • Зелень за смаком
  • приготування:


1. Візьміть каструлю з товстим дном. Влийте невелику кількість рослинної олії і поставте на вогонь.

2. М'ясо наріжте шматочками. Надішліть в каструлю і гарненько обсмажити. Долийте води так, щоб вона покривала м'ясо. Додайте перець горошком. Накрийте кришкою і тушкуйте протягом 30-40 хвилин.

3.Нарежьте середньо цибулю, моркву, капусту і перець. Відкрийте консервовану квасолю і злийте сік.

4.Чеснок дуже дрібно наріжте або пропустіть через прес.

5.К м'яса додайте всі овочі і квасолю. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте лавровий лист.

6.Накройте каструлю кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин. Вимкніть вогонь. Гарненько перемішайте блюдо і додайте дрібно нарізану зелень. Накрийте кришкою і залиште настоятися на 10-15 хвилин.

4. Місо-суп

Складові:


  • Соус соєвий 20 г
  •  Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля зелена 15 г
  • Лук порей 70 г
  • Шиітаке 30 г
  • Паста місо біла 54 г
  • Вода 500 мл
  • приготування:


1. Лук порей наріжте по діагоналі, отримані гуртки - пополам.Срежьте ніжку гриба, наріжте капелюшок тонкими пластинами.

2. Зелена цибуля наріжте пір'ям по діагоналі.Вскіпятіте 500 мілілітрів води, додати місо-пасту і розмішайте.

3. Додайте в суп цибулю-порей, гриби і соєвий соус, кип'ятіть 3 хвилини.

4. Яйце злегка збийте і, постійно помішуючи суп, повільно влийте в нього 1/2 яйця; додайте зелену цибулю і зніміть каструлю з вогню.Нам кип'ятіть яйце в бульйоні - після того як додасте його, відразу знімайте каструлю з вогню.

5. Шурпа зі свининою

Складові:


  • Свинина 500 г
  • Картопля 700 г
  • Лук 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатний соус 2 ст.л.
  • Спеції (за смаком) 1 ч.л.
  • Рослинна олія для смаження
  • М'ясний бульйон 1,5-2 л
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • приготування:


1. Лук наріжте соломкою і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.



2. М'ясо наріжте на невеликі шматочки, обсмажте на невеликій кількості рослинного масла і відправте до цибулі. Добре перемішайте.

3. Додайте нарізану кубиками морква, томатний соус. Смажте ще 5 хвилин.

4. М'ясо з овочами перекладіть в каструлю. Залийте бульйоном і доведіть до кипіння. Потім додайте картоплю, попередньо нарізану кубиками. Посоліть і поперчіть. Додайте спеції.

5. Варіть протягом 20-25 хвилин. Перед подачею посипте суп зеленню.

6. Перська йогуртовий суп

Складові:


  • Натуральний йогурт4 склянки
  • Огірок 2 склянки
  • Ізюм без косточкі0,74 склянки
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль, перець за смаком
  • Кріп 0,5 ч. Л.
  • приготування:


1. Злегка збийте йогурт міксером. Змішайте з дрібно нарізаними огірками, родзинками, розім'ятим часником і 1 склянкою холодної води.

2. Приправте сіллю і перцем за смаком, охолодіть в холодильнику протягом 1 години і подавайте, змішавши з нашаткованою кропом і подрібненими волоськими горіхами.

7. Мексиканський суп з куркою

Складові:


  • Куряча грудка 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю 1 шт.
  • Червона консервована квасоля 1 банку
  • Дрібна вермішель 50 г
  • Заморожена кукурудза 100 г
  • Кріп за смаком
  • Мелений червоний перець за смаком
  • Сіль за смаком
  • приготування:


1. Зваріть бульйон з курячих грудок. Дістаньте м'ясо, відокремте його від кісток і дрібно наріжте.

2. Наріжте дрібно цибулю. У глибокому сотейнику розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю до прозорості. 3. Додайте до цибулі шматочки курки і обсмажте ще кілька хвилин. Відкрийте квасоля і злийте з неї рідину. 4. Надішліть квасоля в сотейник, поперчіть, перемішайте і продовжуйте обсмажувати ще 3-5 хвилин.

5. Влийте в сотейник бульйон. Посоліть за смаком і варіть ще 5 хвилин. Додайте вермішель і кукурудзу. 6. Потримайте на вогні ще 5 хвилин. Після накрийте блюдо кришкою і зніміть з вогню. Дайте супу трохи настоятися. Подавайте суп з дрібно порубаним кропом і кукурудзяними чіпсами (начос).

8. Суп «Східний»

Складові:


  • Баранина з косточкой1 кг
  • Ріпчасту лук1 шт.
  • Біла фасоль120 г
  • Мука140 г
  • Куряче яйцо2 шт.
  • Кінза1 пучок
  • Зелений нарізаний лук3 ст.л.
  • Вода1,5-2 л
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • приготування:


1. Квасоля замочіть на ніч на 8 годин. М'якоть баранини відокремте від кісток, залишивши на них невелика кількість м'яса. Кістки залийте водою і зваріть бульйон. Це займе мінімум 1,5 години. Варіть бульйон в 2 етапи.

2. Після 5-10 хвилин злийте перший, а потім відразу залийте кістки окропом і варіть до готовності.

3. М'якоть баранини перейдіть через м'ясорубку, додайте 1 яйце, подрібнену цибулю і частину кінзи. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте, накрийте в плівку і приберіть в холодильник.

4. Замісити тісто для локшини з 1 склянки борошна, 1 яйця і 1 столової ложки холодної води. Розділіть тісто на 3 частини. Кожну частину розкачати тонко і просипьте борошном. Складіть 3 пласта тіста один на одного, потім навпіл і наріжте локшину. Залиште на столі підсохнути на деякий час. З готове бульйону дістаньте кістки. Відокремте від них м'ясо, що залишилося і поверніть назад в бульйон. З фаршу скачайте невеликі фрикадельки. Набряклу квасоля промийте і опустіть в киплячий бульйон. Варіть 10 хвилин. Після додайте фрикадельки. Через 3-5 хвилин опустіть локшину і зелену цибулю. Варіть суп ще 5-10 хвилин до повної готовності. Перед подачею прикрасьте суп кінзою.

9. Харчо

Складові:


  • Бараняча корейка 380 г
  • Бульйон баранячий 600 г
  • Рис круглозерний «Кубань» 25 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Томатна паста 60 г
  • Ткемалі 30 г
  • Часник 2 зубчики
  • Перець чилі 1 шт.
  • Кінза 15 г
  • Хмелі-сунелі 2 г
  • Перець болгарський 5 г
  • Соняшникова олія 30 мл
  • Перець за смаком
  • приготування:


1. Наріжте м'ясо по кісточці, покладіть в сотейник, залийте бульйоном, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні, знімаючи піну, протягом 20-ти хвилин.

2. Очистіть, наріжте цибулю дрібно, рясно поперчіть; роздавите, очистіть і дрібно нарубати часник, нарубати кинзу дрібно, видаліть насіння болгарського перцю і наріжте дрібно, розріжте перець чилі уздовж, очистіть від насіння і нарубати дрібно; промийте і замочіть рис холодною водою.

3. Додайте всі в сотейник і варіть до готовності.

10. Суп «Сальморехо»

Складові:


  • Помідори500 г
  • Багет50 г
  • Яйця, зварені круто 2 шт.
  • Шинка 60 г
  • Оцет 1,5 ст.л.
  • Часник 1 зубчик
  • Оливкова олія 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смак
  • приготування:


1. З помідорів зніміть шкірку. Для цього зробіть на кожному хрестоподібний надріз, опустите в окріп на 30 секунд і обдайте холодною водою. Потім крупно наріжте.

2. Збийте в блендері до стану однорідної маси помідори, крупно нарізаний часник і оцет. Багет наріжте на великі шматочки і покладіть в блендер до помідорів. Дайте йому час гарненько розмокнути. 3. Посоліть, поперчіть. Додайте оливкову олію і збийте все ще раз на хорошій швидкості. Після поставте суп в холодильник приблизно на 1 годину.






Перед подачею слід прикрасити суп дрібно нарізаною шинкою і четвертинками яєць.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.