Як зупинити випадіння волосся в чоловіків



Випадання волосся у чоловіків - досить поширене явище, яке може привести до часткового і повного облисіння. Насправді причин втрати волосся багато, наприклад, гормональні порушення, спадковість, часті стреси, неповноцінне харчування, прийом деяких лікарських препаратів. Якщо волосяна цибулина не ушкоджена, процес випадіння волосся можна зупинити.





Чоловіки бояться лисіти



Вам знадобиться
- реп'яхова олія;
- перець чилі;
- горілка;
- корінь лопуха.

Лікування випадіння волосся має бути комплексним. Для початку потрібно обов'язково визначити причину такого явища і усунути її. Наприклад, якщо втрата волосся є результатом постійних стресів і надмірної нервозності, то, можливо, вам потрібні якісь заспокійливі засоби.

Прекрасним засобом від випадіння волосся є реп'яхова олія. Ретельно втирайте засіб в шкіру голови і залиште на годину. Після цього можете промити волосся теплою водою.

Ефективними ліками, які дозволяють зупинити навіть дуже сильне випадання волосся, є перцева маска. Для її приготування натовчіть в скляну банку дрібно нарізаний перець чилі і залийте горілкою. Настоюйте протягом 7 днів. Раз на тиждень потрібно втирати засіб у шкіру голови і залишати на 20 хвилин. Перець поліпшує кровопостачання волосяних цибулин, тим самим стимулюючи ріст волосся. Але такий засіб може викликати роздратування і почервоніння шкіри.

Ще одним досить популярним засобом є відвар з кореня лопуха. Для його приготування візьміть столову ложку дрібно нарізаного кореня цієї рослини і залийте склянкою окропу. Варіть засіб на повільному вогні протягом 20 хвилин, після чого залиште на 3 години. Відвар процідіть і використовуйте для ополіскування волосся.


У боротьбі з випаданням волосся допоможе і регулярний масаж голови. Від нього поліпшується стан шкіри і волосся, нормалізується потік крові до волосяних цибулин.

Досить часто втрата волосся є результатом незбалансованого харчування, авітамінозів і дефіциту деяких важливих мікроелементів. Саме тому так важливо негайно почати прийом вітамінного комплексу. Слідкуйте за тим, що ваш раціон був якомога більш різноманітним і містив свіжі овочі і фрукти.

Якщо випадання волосся - це хвороба, ведуча до облисіння, то потрібно обов'язково звернутися за допомогою до лікаря-трихолога. Можливо, ваша хвороба вимагає більш професійного і глибокого лікування



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.