Народні методи лікування геморою


Для місцевого лікування геморою підійдуть такі рецепти народної медицини:



Настоянка звіробою. Візьміть свіжі або сушені квітки звіробою звичайного і залийте їх соняшниковою олією. Таку суміш потрібно настояти протягом трьох тижнів, періодично її струшуючи. Для зовнішнього застосування слід змочити тампон отриманим настоєм і прикладати до анального отвору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Профілактика геморою: забуваємо про цю хворобу

Свічки з меду. При геморої добре допомагають свічки з зацукрованого меду. Попередньо мед слід покласти в прохолодне місце, щоб дати йому охолонути (наприклад, в холодильник). Потім виріжте невеликий шматочок конусоподібної форми і вставте його в анальний отвір. Такі свічки можуть викликати печіння, тому довго їх використовувати не рекомендується.

Прохолодні ванночки. Зняти набряклість і зменшити біль допоможуть холодні ванночки на 1-5 хвилин. Курс лікування прохолодними ванночками становить 10-12 днів. У такі ванночки можна додавати відвари звіробою, ромашки або шавлії. Ці трави мають протизапальну дію.

Клізми з настоїв трав. Хорошим засобом при геморої є клізми. В якості основи можна брати настої ромашки, кореня валеріани, кульбаби або пирію. Готувати такі відвари потрібно з розрахунку 2 ст. ложки сухих трав на 0,5 літра води. Компоненти заливаються окропом, настоюють протягом 2-х годин, кип'ятити 10 хвилин на слабкому вогні, після чого настій потрібно процідити.


ДЖЕРЕЛО


Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.