Люблю запечені печериці! Хоча раніше гриби на дух не переносила, тільки збирати в лісі в дитинстві було цікаво. Але і зараз крім смажених або запечених грибів інші твори грибної кулінарії я не люблю. Страва, про яку піде мова, я "придумала" ще в шкільному віці і часто робила її. І ось після багатьох років вирішила повторити.
Інгредієнти:
печериці - 300 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
перець солодкий - за смаком;
майонез - за смаком;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
сир твердий - 50 г.
Приготування печериць в духовці.
Отже. Для початку готуємо печериці. Чистимо шкірку з капелюшків гриба, відокремлюємо ніжки від шляпок.
Дрібно нарізаємо ніжки печериць. Сюди ж подрібнюємо вручну або блендером солодкий перець, цибулю ріпчасту, сир. Можна ще помідор без шкірки.
В отриману масу додаємо сіль і перець за смаком, майонез або сметану і однорідно перемішуємо. Далі начиняємо цим капелюшки печериць і кладемо їх на деко.
А зверху без фанатизму посипаємо натертим на терці сиром.
І всю цю красу відправляємо в духовку, вже розігріту до 180-200 градусів. По часу приблизно на 30 хвилин, слід орієнтуватися за утворенням золотистої скоринки. Ось такі шампіньйони виходять на виході.
Гриби виходять ніжними та смачними. А так як гриби досить важкий продукт для шлунку, то блюдо ще й ситне. Це відмінна закуска або навіть перекус, оскільки мої грибочки були потягнуті прямо з дека як гарячі пиріжки. Щоб приготувати такі печериці слід трохи повозитися, зате готові відлітають в два рахунки.
ДЖЕРЕЛО
ДЖЕРЕЛО