Суфле «Яблучна хмаринка»


Інгредієнти:

яблука - 600 г,
яблучний сік - 150 мл + 4 ст. ложки,
желатин - 20 г,
цукор - 150 г,
вода - 100 мл,
лимонний сік - 1/2 ч. ложки,
сода - 1/4 ч. ложки,
ванілін - на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

Яблука очистіть від шкіри і насіння, дрібно поріжте. До яблук додайте 4 ст. ложки яблучного соку і тушкуйте під кришкою до м’якості, охолодіть.
Желатин замочіть в 150 мл яблучного соку.

Поки желатин набухає, зваріть сироп з цукру, ваніліну та води (варіть 10 хвилин на слабкому вогні), остудіть. Введіть в желатин цукровий сироп, охолодіть, але не дайте йому загуснути.

Остиглі яблука протріть через сито або збийте блендером.

У чашу для збивання влийте теплий сироп, почніть збивати і тонкою цівкою введіть желатин, не припиняючи збивати (хвилин 5-7). Маса повинна збільшитися і стати повітряною.

Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати (ще 2-3 хвилини). Потім додайте соду і продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини.

Яблучне пюре збийте і по ложечці введіть в желатинову суміш, збийте до м’яких піків.

Яблучне суфле розлийте по формах і поставте в холодильник на 2-3 години.

Готове яблучне суфле полийте малиновим соусом або варенням.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.