Фарширована щука з грибами


Фарширована щука - це чудове поєднання риби з овочами та грибами. Приготувати таку страву - справа досить трудомістка, проте вишуканий смак і аромат того варті.


Інгредієнти:
1 кг щуки,
300 г печериць,
1 цибулина,
1 морква,
1 пучок зелені,
2 скибочки білого батона,
2 яйця,
1 стакан молока,
70 г вершкового масла,
2 ст. ложки олії,
чорний мелений перець за смаком, 
сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Щуку акуратно почисти від луски, не пошкодивши шкіру. Видали зябра, відріж голову, випатрай і ретельно промий.

Зроби ножем надрізи на шкірі по колу вздовж зябрових кісток і, акуратно вивернувши шкіру, як чохол, зніми її зі щуки разом із плавниками. Щоб шкіра не порвалася, відокремлюй її з тонким шаром м'якоті. Біля хвоста переріж кістку хребта.

Приготуй начинку для фаршированої щуки. Для цього зріж з батона кірку і замочи його на кілька хвилин у молоці. М'якоть щуки відокрем від великих кісток. Блендером подрібни рибну м'якоть, віджатий батон і 1 яйце.

Цибулю дрібно поріж. Моркву натри на крупній тертці. Печериці наріж невеликими кубиками. Зелень подрібни. На розігріту сковороду налий олію і спассеруй цибулю 3 хвилини, потім додай моркву і смаж, помішуючи, 5 хвилин. Трохи посоли овочі.

Дістань з олії зажарку, додай у сковороду 1 ст. ложку вершкового масла, розтопи його і додай гриби. Смаж печериці, помішуючи, 7 хвилин, в кінці посоли і поперчи.

З'єднай рибний фарш, зажарку, гриби, зелень, м'яке вершкове масло, посоли, поперчи і ретельно перемішай.

Наповни шкіру щуки фаршем і рівномірно розподіли його всередині тушки. Заповнюй не надто туго, щоб під час запікання шкіра не лопнула.

На змащене олією деко виклади фаршировану щуку з головою. Збий яйце і змасти зверху щуку. Запікай фаршировану щуку в розігрітій до 180°С духовці 50-60 хвилин, залежно від розміру риби. Готову щуку дістань із духовки і дай постояти 10-15 хвилин.

Акуратно наріж щуку на порційні шматочки, виклади на блюдо і прикрась зеленню, лимоном і овочами.

Подавай фаршировану щуку в гарячому або холодному вигляді.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.