Страви з фаршу: готуємо мітітеї


Що б такого смачного приготувати з м'яса? Варіантів безліч, особливо великою популярністю і за обіднім столом, і на свято користуються різноманітні страви з фаршу.

Саме слово " мітітеї" означає "маленький". Це і справді, мініатюрні ковбаски, без оболонки, приготовані на гратарі або грилі. Ми вирішили адаптувати рецепт цієї страви з фаршу для нашої кухні.
Такі мітітеї готуються зовсім просто, не розвалюються і не прилипають, а на смак виходять дуже ніжними, соковитими й ароматними.

Інгредієнти:
для фаршу:
500 г свинячої м'якоті,
500 г яловичої м'якоті,
200 мл молока (води, або бульйону),
1 цибулина,
2 зубки часнику,
2 ст. ложки крохмалю,
сода на кінчик ножа,
2 ст. ложки олії,
чебрець за смаком,
хмелі-сунелі за смаком, 
чорний мелений перець за смаком, 
сіль за смаком. 

для соусу: 
200 мл води (або бульйону), 
2 цибулини, 
2 лаврові листки, 
чорний мелений перець за смаком, 
сіль за смаком.

Спосіб приготування:

М'ясо оброби, помий, обсуши і двічі пропусти через м'ясорубку разом із часником і 1 цибулиною.

Фарш посоли, поперчи, додай хмелі-сунелі, соду, крохмаль, перемішай і поступово влий молоко. Молоко можна замінити бульйоном або простою водою.

Потім фарш гарненько відбий, піднімаючи його рукою з миски і з силою відкидаючи назад у миску. Численні страви з фаршу виходять набагато смачнішими і більш соковитими, якщо фарш попередньо відбити. Накрий плівкою і постав у холодильник на 1 годину.

З охолодженого фаршу сформуй мітітеї. Для цього простіше скористатися м'ясорубкою з насадкою для ковбаси. Також їх можна скачати руками, змоченими в олії, щоб до них не прилипав фарш.

Отримані ковбаски обсмаж з усіх боків на великому вогні, викладаючи по кілька штук на сковороду в розігріту олію, до утворення рум'яної скоринки.

Обсмажені мітітеї помісти у товстостінну каструлю або сотейник. Зверху виклади нарізану кільцями цибулю, додай спеції і сіль і налий гарячий бульйон або воду, щоб вона трохи не доходила до верху твоєї страви з фаршу.

Доведи мітітеї до кипіння, потім зменш вогонь і тушкуй під кришкою до готовності приблизно 30 хвилин.

Подавай мітітеї гарячими. На гарнір до цієї страви з фаршу підійде картопля, макарони, рис або інша улюблена каша, а також овочі і гірчиця.


ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.