Свинина з імбиром в духовці на Великдень


М'ясо в духовці, запечене одним шматком, - страва дуже «нарядна», ідеальна для святкового столу або недільного обіду всією родиною. Така страва автоматично стане «окрасою програми» на будь-якому столі. Врахуй це, коли вирішиш запекти м'ясо в духовці.

Щоб запечене в духовці м'ясо правильно «заграло», подавай його з гарніром, який підкреслить апетитний вигляд м'яса - з картоплею, яскравими овочами, хрустким салатом або білосніжним рисом.
Добре приготувати м'ясо в духовці зовсім не складно, але, проігнорувавши декілька простих правил, його також легко зіпсувати. По-перше, для запікання м'яса в духовці тобі необхідні безкостисті шматки свинини, яловичини або баранини. Зверни увагу: м'ясо має бути високої якості, найкраще вирізка, окіст або лопаткова частина. І не можна забувати про хороші спеції і трави, які підкреслять смак м'яса в духовці.

Інгредієнти:
Свинина, шийна частина - 1 кг
Свіжий імбир - шматочок довжиною 1 см
Часник - 6 великих зубчиків
Петрушка - 3-4 гілочки
Цибуля ріпчаста - 1 цибулина
Сіль, чорний перець - за смаком
Сік 1 лимона
Олія оливкова - 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Отже, ми знайшли для тебе дуже простий, але фантастично смачний спосіб приготування м'яса в духовці. Спробуй, тобі обов'язково сподобається.

Розігрій духовку до 190°С. Часник очисти, розріж на четвертинки. Імбир очисти і тонко наріж пластинками. Цибулю наріж великими перами. По всій поверхні свинини гострим ножем зроби надрізи, в кожен поклади по шматочку часнику; натри м'ясо сіллю і перцем.

На сильному вогні в сковороді розігрій олію, обсмаж свинину з усіх боків до утворення рум'яної скоринки, це в тебе займе не більше 10 хвилин.
Вийми м'ясо. У сковороду відправ імбир і цибулю. Підсмаж на середньому вогні 2-3 хвилини.

Вклади м'ясо на решітку в духовці. А цибулю і імбир - у форму для запікання. Постав форму під решітку, туди стікатиме сік. Запікай м'ясо в духовці 45-50 хвилин, періодично поливаючи свинину соком, що виділився, з цибулею та імбиром.

Перед подачею полий м'ясо лимонним соком і посип дрібно нарізаною петрушкою або іншою зеленню.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.