Салат на зиму "Огірки по-корейськи з морквою"


Корисні поради » Кухня » Салат на зиму "Огірки по-корейськи з морквою"
Салат на зиму "Огірки по-корейськи з морквою"


Якщо у вас переросли огірки - не біда - з них можна зробити дуже смачний салат на зиму! Занадто жовті, звичайно, краще не брати, а решта сміливо "пускайте в хід". Дуже часто зустрічав подібний рецепт заготовки: і всі вони в основному відрізняються нарізкою овочів. Мені сподобався ось такий, де огірки і моркву нарізати довгою, тонкою соломкою - "по-корейськи". Можна використовувати спеціальну тертку для нарізки "моркви по-корейськи", або хороший і гострий ніж. Готується такий салат дуже просто, а результат просто чудовий - вже продегустували - ви можете його подати як закуску на святковий або обідній стіл, та й так, коли захочеться похрумтіти чимось гостреньким!

Огірки великі - 2.5кг (нарізані соломкою - 1.5кг)
Морква велика - 2шт. (Нарізана соломкою - 250г)
Часник - 1головка
Для маринаду:
Оцет 9% - 125мл
Цукор - 1 / 4стак.
Рос. масло - 125мл
Сіль - 1ст.л. (з гіркою) або за смаком
Приправа для моркви по-корейськи - 1 / 2пак. (15г)

Огірки добре помити. Моркву і часник помити і очистити. Огірки натерти соломкою до серцевини з насінням (я б сказав просто "обтесати" огірочок). Моркву так само натерти довгою тонкою соломкою, часник натерти на дрібній тертці.
Всі овочі з'єднати, додати всі інгредієнти для маринаду - гарненько перемішати. Таз (або ємність, в якій знаходиться салат), накрити плівкою і прибрати в холодильник на добу. За час маринування перемішати 4-5раз.

Перед розкладкою салат знову перемішати, розкласти по сухим, стерилізованим банкам (у мене 0.5л), маринадом залити овочі. Банки з салатом простерилізувати зручним для вас способом. Я роблю так: банки з заготівлею накриваю (!) Кришками (не закривати і не закочувати !!!), ставлю в холодну духовку, включаю мінімальну температуру, як тільки духовка нагріється, збільшую температуру до 150 градусів і стерилізують протягом 15 хвилин. Потім акуратно дістаю банки і закатую.
Закочені банки перевернути догори дном, укутати ковдрою до повного охолодження (у мене зазвичай стоять добу). Салат зберігати в прохолодному місці або в холодильнику. Смачного!


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.