Фаршировані перці


Фарширований перець - смачна страва і яскрава прикраса столу. Фарширований болгарський перець готують з різними начинками. 


Сьогодні Смакота (Smakotainfo.com) пропонує вам приготувати фарширований перець за традиційним рецептом - з фаршем та рисом. Перець, фарширований м'ясом і рисом, не вимагає гарніру - він самодостатній.

Рецепт приготування фаршированих перців
Перець 10-12 штук
М'ясний фарш (свинина + яловичина) - 500 г
Рис - 1 склянка
Помідори - 2 штуки
Томатна паста - 75 мл
Сметана 150-200 мл
Цибуля – 1 штука
Олія 1-2 ст. л.
Сіль, перець - за смаком
Перець миємо та чистимо від насіння. Для цього беремо перець в ліву руку, вдавлюємо ніж в середину перцю. Для початку очистимо перці від насіння. Акуратненько зверху вирізаємо серцевинку. Акуратно виймаємо ніжку з насінням з перцю. Промиваємо перчик від залишок насіння.

Рис відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Цибулю та м’ясо пропускаємо через м’ясорубку. Змішуємо рис та фарш, солимо, пречимо, добре вимішуємо. За допомогою чайної ложки наповнюємо перці фаршем. У фарш за бажанням можна додати моркву, зелень, і будь-які спеції на ваш смак.

Ставимо наповнені перці в товстостінну каструлю. Намагаємось, щоб вони стояли овором догори. 

Помідори натерти на тертці або можна подрібнити їх блендером, попередньо знявши з них шкірку (для цього помістіть помідори в окріп на 10-15 секунд). Додаємо до помідорів томатну пасту, сметану, сіль і перець. Все добре перемішати. Додаємо води і все добре перемішуємо. Заливаємо перці соусом. 

В соус можнадодати 1 або 2 ложки рослинної олії. Намагаємося що б соус покривав перці повністю. Якщо у Вас вийшло мало соусу, то можна додати ще води.
Ставимо перці на вогонь.

Після того як соус закипить, робимо невеликий вогонь і тушкуємо під кришкою 30-40 хвилин. Коли перці потушаться хвилин 5-10, потрібно спробувати соус на смак, і при необхідності додати сіль, перець, або інші спеції. Готові перці повинні постояти 10-20 хвилин, щоб набратися смаку.

Смачного!


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.