Смакота (Smakotainfo.com) пропонує до вашої уваги дуже смачний німецький печінковий паштет. Такий паштет добре смакуватиме з свіжим хлібом, з гірнками підсмаженими на сухій сковороді чи з тостами. Готуйте і насолоджуйтесь!
Рецепт приготування німецького печінкового паштету
- свинина – 600 г (жирний шматок)
- куряча печінка – 600 г
- цибуля – 1 штука (велика)
- орегано сушене – 1 ст.л.
- сіль, перець
М’ясо добре вимити, покласти в каструлю і залити холодною водою так, щоб вона лише покривала м'ясо. Довести до кипіння, добре посолити, зменшити вогонь і варити 40-50 хвилин.
Курячу печінку вимити, додати в каструлю зі свининою, варити ще 15 хвилин, потім зняти з вогню і злегка остудити. М'ясо і печінку дістати з бульйону шумівкою, нарізати шматочками. Цибулю почистити, дрібно нарізати.
З поверхні бульйону зібрати жир, розігріти його в сковороді, обсмажити на ньому цибулю до світло-золотистого кольору.
М'ясо, печінку і обсмажену цибулю подрібнити в блендері або 2-3 рази пропустити через м'ясорубку. Додати в отриману масу орегано, сіль і перець за смаком.
Розвести паштет бульйоном до стану дуже густої сметани, викласти в каструльку і прогріти на водяній бані, перемішуючи час від часу (50-60 хвилин).
Зняти паштет з вогню, ще раз добре перемішати, викласти у форму і коли трохи охолоне, помістити в холодильник до повного охолодження.