Свинина в сливовому соусі


Інгредієнти свинини в сливовому соусі(на 5-6 порцій ):


  • Свинина ( шийка ) - 1 кг,
  • Сливи свіжі ( бажано сорту « Чорнослив » або « Угорка » ) - 25 шт.,
  • Цибуля ріпчаста ( великий) - 2 шт.,
  • Часник - 5-6 великих зубчиків,
  • Соєвий соус - 4 ст. ложки,
  • Томатна паста - 2 ч. ложки,
  • Цукор - 4 ст. ложки,
  • Борошно - 2 ст. ложки,
  • Суміш сухих трав ( кінза, петрушка, орегано ) - 3 ч. ложки,
  • Мускатний горіх ( тертий ) - 1 /2 ч. ложки,
  • Оливкова олія ( першого віджимання) - 2 ст. ложки,
  • Рослинна олія без запаху ( або кунжутне ) - 2 ст. ложки.


Приготування свинини в сливовому соусі до святкового новорічного столу:
Свинину нарізати поперек волокон на шматочки як для бефстроганова, скласти в миску, додати суміш сухих трав і оливкове масло, ретельно втерти заправку в м'ясо. Залишити маринуватися на 30-40 хвилин.
За цей час приготувати соус: зі слив витягнути кісточки, залити плоди 1/2 склянки води і варити до м'якості (15-20 хвилин). Протерти сливи через сито в сотейник з товстим дном, влити соєвий соус, додати цукор, перемішати. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати помішуючи ще 15 хвилин (до загусання ).
Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити. Розігріти в сковороді рослинне або кунжутне масло, обсмажити в ньому цибулю і часник, потім додати м'ясо, присипати борошном і смажити до золотистої скоринки. Покласти до свинину томатну пасту і мускатний горіх (якщо паста дуже кисла то додайте цукор). Через 3-4 хвилини влити сливовий соус. Все перемішати і тримати на маленькому вогні 10-15 хвилин.
У класичному варіанті свинину в сливовому соусі подають із рисом або з локшиною (гречаної або рисової ), проте так як ми додали трави характерні для середземноморської кухні то пропонуємо вам гарнірувати м'ясо італійським блюдом - полентою.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.