Ці продукти не можна їсти натощак - фахівці






Є такі продукти, які не дивлячись на всі їх корисні властивості не пристосовані для того, щоб ними перекушували на порожній шлунок.




Тому що замість користі вони або принесуть шкоди, або ж, у кращому випадку, - взагалі нічого.



Газовані напої. Почати з того, що подібне задоволення займає перші позиції в списку найбільш шкідливих продуктів взагалі, але якщо "порадувати" організм шипучими солодкими напоями натщесерце, цього не пробачать ні шлунок, ні печінку, ні серце.



Цитрусові. Апельсиновий фреш на сніданок - справжня американська мрія. Однак, через кислот, що містяться в цитрусових, дратується слизова шлунка, через що ризик страждати болями різко зростає. Фреш корисний безумовно, але спочатку потрібно гарненько підкріпитися.



Банани. Хоч банани і вважаються незамінним перекусом, поглинати їх на зовсім порожній шлунок не варто. Через високий вміст в них магнію і кальцію, може порушитися робота серцево-судинної системи, через що починаються проблеми з тиском.



Спеції та гостре. Аналогічний ефект можуть викликати спеції. Взагалі, спеції - чудовий засіб для поліпшення метаболізму саме завдяки їх властивості стимулювати роботу шлунка, але натще з цим жартувати не можна.



Кава. Починати ранок з чашки кави - ритуал, знайомий якщо не з життєвого досвіду, то, по крайней мере з мас-медіа. За легендою, існують навіть люди, які без кави буквально не можуть відкрити очей. Хоч як це прикро, але будити організм таким чином - ідея не з кращих. Адже одним з властивостей кофеїну є стимулювати вироблення шлункового соку, але якщо шлунок-то при цьому порожній, велика кількість соку може почати роз'їдати його слизову, стаючи причиною шлункових болів і гастриту. Все ж краще починати день з зеленого чаю.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.