Салат "Кавунова часточка"
Холодної та сірої зими як ніколи хочеться згадувати про літо. Це ж стосується і святкового столу. Здивувати гостей можна, запропонувавши в якості салату - "Кавунову часточку". Всі гості будуть під враженням від яскравого оформлення цього смачного і ситного салату. А Ви з задоволенням приготуєте його знову, адже для цього не потрібно ні спеціальних навичок, ні складних інгредієнтів, ні великої кількості часу.
Інгредієнти для приготування салату "Кавунова часточка":
- Шинка - 150 г
- Гриби (печериці) - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Яйця - 3 шт.
- Сир твердий - 100 г
- Помідор - 1 шт. - для оформлення
- Огірок - 1 шт. - для оформлення
- Маслини - 5 шт. - для оформлення
- Сіль - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
- Масло рослинне для обсмажування
- Для заправки
- Майонез (сметана) - 250 мл
- Часник - 2 зубчики
- Лимон (сік) - 0.5 шт.
- Зелень (кріп) - 1 гілочка
Інвентар:
Посуд
Ножа
Чеснокодавилка
Плита
Обробна дошка
Сковорода
Приготування салату "Кавунова часточка".
Крок 1: Готуємо інгредієнти.
Обсмажуємо цибулю і гриби
Промиємо цибулю і гриби, очистимо їх, і дрібно наріжемо. Потім обсмажимо на невеликій кількості олії на розігрітій сковороді до готовності. На це у Вас піде 10-15 хвилин. Не забувайте помішувати пережарку, щоб вона не підгоріла. Перед додаванням в салат пережарку потрібно охолодити.
Ріжемо шинку
Шинку наріжемо кубиками або тонкими пластинками, сир натремо на дрібній тертці, а яйця відваримо, а потім дрібно наріжемо.
Ріжемо огірки і помідори
Огірки і помідори необхідні нам тільки для прикраси салату, їх потрібно промити і нарізати. У помідорів потрібна тільки тверда частина, без соку.
Крок 2: Готуємо соус-заправку для салату.
Соус-заправка
Незвичайна заправка додасть салату ще більшої пікантності смаку. Готувати її дуже просто - збиваємо сметану або майонез з давленим часником, соком лимона і дрібно нарубаним кропом. Додаємо сіль і перець за смаком і ретельно перемішуємо. Ось і готово!
Крок 3: Компонуємо салат "Кавунова часточка".
Викладаємо салат шарами
Салат відноситься до категорії листкових, а це значить що викладати інгредієнти ми будемо шарами, змащуючи кожен шар майонезом і додаючи трохи солі.
На круглий плоский салатник викладаємо нарізану шинку - це наш перший шар. Надаємо майбутнього салату форму півкола - саме так і виглядає відрізаний шматок кавуна. За шинкою йде шар пережарки з печериць і цибулі, потім яйця і тертий сир.
Крок 4: Прикрашаємо салат "Кавунова часточка".
Прикрашаємо салат у вигляді кавунової часточки
Зовнішній шар півкола прикрашаємо нарізаними шматочками огірка, зеленою шкіркою вгору. Проявіть терпіння і викладайте акуратно і щільно кожен шматочок - так салат буде виглядати ще красивіше. Внутрішній шар прикрашаємо тонкими пластинками помідорів. Роль гарбузового насіння віддаємо маслинам. Різати їх або класти цілком - вирішувати Вам.
Відправляємо салат на 2-3 години в холодильник, щоб він просочився.
Крок 5: Подаємо готовий салат "Кавунова часточка".
Подаємо готовий салат
Охолоджений салат дістаємо з холодильника і виставляємо на накритий стіл. Нарізаємо "Кавунову часточку" шматочками для кожного гостя, а можна зробити кілька окремих "часточок" і виставити салат порційно.
Приємного апетиту!
Поради:
- Салат можна зробити фруктовим, тоді прикрашати будемо виноградом і гранатовими зернами. А насіння будемо робити з чорносливу.
- Як інгредієнти для салату Ви можете брати які завгодно. Головне тут - це оформлення.
- Можна прикрасити салат більш натурально надавши йому вигляду кавунової часточки. Для цього між "м'якоттю" і "кіркою" зробимо прошарок з нарізаного яєчного білка або тертого сиру.